Budite u trendu i uštedite: Na sniženjima potražite ove stvari

Ne bacajte novac na stvari čija je jedina vrijednost to što ne koštaju mnogo

21950 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Što su bliže praznici, to je više rasprodaja, a one mogu biti zgodna prilika da obnovite svoju garderobu. Ukoliko se malo potrudite, na rasprodajama nećete bacati novac na stvari čija je jedina vrijednost to što ne koštaju mnogo. Modni stručnjaci izdvajaju neke od stvari koje možete potražiti na sniženju, a nosiće se i tokom naredne sezone.

1. Kaputi i jakne sa dezenom

odjeća
foto: Pinterest

Svake jeseni i zime imamo odličnu ponudu kaputa, pa ni sada neće biti drugačije. U fokusu će biti 'oversized' modeli, s naglaskom na zanimljive dezene. Dovoljan vam je jedan takav odjevni predmet u ormaru da uvijek pri ruci imate komad koji će svaku zimsku kombinaciju podići na viši nivo, piše magazin Elle.

2. Maksi pletivo

odjeća
foto: Pinterest

Nimalo ne čudi da će u zimskim mesecima biti popularno pletivo, a ove zime posebno su popularni maksi pleteni krojevi. Pored toga što ćete se zaštititi od hladnoće, izgledaćete vrlo 'chic' u kombinaciji sa omiljenim farmerkama/helankama i 'chunky' čizmama.

3. Komadi u zelenoj boji

odjeća
foto: Pinterest

Ako postoji jedna nijansa koja je vladala 2021., nema sumnje da je to zelena. Nema šanse da prođete neprimijećeno u komadu ove boje jer ona uspješno razbija monotoniju u garderoberu.

4. Puffer jakne

odjeća
foto: Pinterest

Baš kao proteklih jesenjih i zmiskih sezona, debele i tople puffer jakne vodiće glavnu reč na modnoj sceni u mjesecima pred nama. Ove jakne predstavljaju idealan izbor odabir u hladnim mjesecima.

5. Odijela

odjeća
foto: Pinterest

Odijela su nam došla kao odličan izbor u prvim danima pri povratku na posao, a sada mogu biti dobar izbor u svim prilikama koje zahtijevaju više od helanki, trenerki i dukserica. Smatraju se vječnim komadom i odlična investicija u odjeću koju ćete nositi godinama.

6. Bilo koji komad u braon boji

odjeća
foto: Pinterest

Ukoliko upečatljive i odvažne boje nisu vaš izbor, razmislite o jednostavnijoj, a opet trendi boji kao što je braon. Upravo je braon boja ove sezone uspjela da zamijeni bijele i kremaste komade kod modnih minimalista.

7. Karirani dezen

odjeća
foto: Pinterest

Karirano je sinonim za bezvremenski klasik i teško da će ikada u potpunosti napustiti trendove. Instagram devojke predlažu da ove zime nosite karirane kapute ili karirane suknje sa ultra popularnim vunenim kardiganima, dugim crnim kaputima, glomaznim čizmama... Mada, teško je naći manu finoj kariranoj haljini.

Bonus video: