Koje modne trendove možemo očekivati u narednoj godini?

Online platforma Lyst sastavila je popis trendova koje predviđa u nadolazećoj godini

7567 pregleda 1 komentar(a)
Beyoncé’ u odjeći  'Gucciaga', Foto: Pinterest/Instagram
Beyoncé’ u odjeći 'Gucciaga', Foto: Pinterest/Instagram

Protekle dvije godine protresle su svijet kakav poznajemo, a to uključuje, naravno, i modu. U drugoj pandemijskoj godini svjedočili smo nevjerojatnom porastu interesa za digitalne kreacije. Održivost je postala važnija tema, a među brojnim trendovima isticali su se oni koji su brisali granice među polovima.

U trenutnom limbu između izolacije i svemirskog turizma, želje za izlascima i udobnošću te potrebom za osjećajem bezbjednosti, moda je isto tako šarolika, pa globalna online platforma Lyst predviđa neke zanimljive trendove, piše magazin Elle.

Teksture će i dalje biti veliki hit. Utjeha u obliku tkanina kao što je baršun, vještačko krzno i materijali koji pozivaju na dodir i daju topli zagrljaj očekivano su pri vrhu liste budućih trendova.

Kim Kardashian
Kim Kardashianfoto: Pinterest

Minimalizam je prisutan na sceni već neko vrijeme, a očekuje se da će njegova privlačnost u svijetu luksuzne mode biti još i veća s povratkom legendarne dizajnerke brenda Celine Phoebe Philo na modnu scenu.

odjeća
foto: Pinterest

Sa druge strane, 'it' obuća bi mogla biti futuristička. Mislite: Yeezy, Bottega Veneta, dizajnerske verzije Crocsica…

Celine
Celinefoto: Pinterest

Manje iznenađujuće, sportska i 'athleisure' odjeća i dalje će biti vrlo popularna. Čini se da se ipak ne možemo odreći udobnosti koju smo prigrlili 2020….

odjeća
foto: Pinterest

Nešto od tog sportskog stila biće prisutno i u poslovnim kombinacijama. Spoji nespojivog značiće kombinacije formalnih poslovnih i 'casual' komada.

odjeća
foto: Pinterest

Spoj nespojivog ne odnosi se samo na 'street style' već i na saradnju velikih brendova. Nakon 'Gucciage' i 'Fendacea' samo je pitanje šta nosi sljedeća godina.

Saradnja brendova Gucci i Baenciaga
Saradnja brendova Gucci i Baenciagafoto: Pinterest

Bonus video: