Komadi za žene koje se osjećaju predivno i samostalno

U razgovoru za “Vijesti” tim povodom, Raskopina je pričala o modelima iz posljednje kolekcije, ali i o ranijem predstavljanju u Moskvi

3037 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Ruska modna dizajnerka, Tatjana Raskopina, koja živi i radi u Crnoj Gori već nekoliko godina, nedavno je predstavila svoju novu kolekciju u hotelu Hilton u Podgorici.

U razgovoru za “Vijesti” tim povodom, Raskopina je pričala o modelima iz posljednje kolekcije, ali i o ranijem predstavljanju u Moskvi, a otkrila je više i o sebi, te kako je došlo do toga da se iz Rusije preseli u Crnu Goru.

”Živim u Crnoj Gori već deset godina. Suprug i ja smo jednostavno odlučili da dođemo da živimo ovdje, i krenuli smo. Kupili smo stan u Bokokotorskom zalivu i živjeli smo prvu godinu tamo, ali smo nakon toga odlučili da se preselimo u Podgoricu”, pojasnila je ona.

Model iz nove kolekcije Tatjane Raskopine
Model iz nove kolekcije Tatjane Raskopinefoto: Eva Chorna

Raskopina otkriva i kako je počela njena karijera modnog dizajnera, odnosno kako se zainteresovala za tu profesiju.

”Pratila sam modu ozbiljno cijelog svog života. Ona je vremenom postala važan dio mog života, moj glavni predmet interesovanja”, opisuje modna dizajnerka.

”Pregledajući svoje stare fotografije iz Sankt Peterburga uočavam da sam uvijek pokušavala da izgledam drugačije, različitije od ostalih… sama sam stvarala i kreirala svoj stil”, nastavlja ona.

Model iz nove kolekcije Tatjane Raskopine
Model iz nove kolekcije Tatjane Raskopinefoto: Eva Chorna

”U Rusiji imamo izreku: ‘Nismo imali sreće dok nam nesreća nije pomogla’ - U 2020. godini, kada smo se svi našli u karantinu, kod mene se, kao i kod drugih pojavio višak slobodnog vremena. Tada mi se i javila želja da se ozbiljno počnem baviti svojim hobijem, da napravim od njega veliki projekat”, prisjetila se Raskopina.

A priliku da predstavi svoje prve modele, dobila je upravo u domovini.

”Svoju prvu kolekciju sam predstavila u Moskvi, a odmah nakon toga sam dobila poziv za učešće na Montenegro Fashion Weeku. Nakon toga je uslijedila i druga kolekcija, koju sam prikazala publici 17. decembra ove godine u hotelu Hilton”, podsjetila je ona.

”I u Moskvi i u Crnoj Gori revije su bile veoma uspješne. Vremenom su se pojavili i klijenti, lojalna publika, dobila sam i nove porudžbine. Odmah po povratku u Crnu Goru počela sam da dobijam narudžbine iz Moskve”, pohvalila se modna dizajnerka.

Kako kaže, reakcije publike na posljednju kolekciju su bile takve da je, ne samo zadovoljna, već i srećna.

”Dobila sam puno pozitivnih komentara. Publika se osjećala opušteno. Glavni zadatak mi je bio da svojim gostima priredim modni praznik. Taj praznik je bio za sve njih”, istakla je sagovornica “Vijesti”, a potom otkriva i više detalja o samoj kolekciji.

Model iz nove kolekcije Tatjane Raskopine
Model iz nove kolekcije Tatjane Raskopinefoto: Privatna Arhiva

”Njen naziv je ‘Vibe’, riječ koja ima više značenja. Ali ja sam izabrala ono najlogičnije i najprostije - vibracija. To je ono što često ne možemo vidjeti, ali ga je moguće osjetiti”, pojasnila je Raskopina.

”Kao i mnoge bitne stvari u životu - umjetnost, ljubav, talenat, iskrenost”, dodaje ona.

Kolekcija koju je predstavila prije desetak dana sadrži 16 modela.

”Moji modeli namijenjeni su ženama koje se osjećaju predivno i samostalno. To je žena koja je veoma jaka, a istovremeno nježna”, ističe ona i dodaje da je na kolekciji radila dva i po mjeseca.

”Od materijala sam koristila svilu, šljokice, pamuk… Materijali su providni, nježni, mekani. Modela ima za svaku priliku”, kazala je modna dizajnerka iz Rusije.

”Vibe” svrstava u “prazničnu kolekciju”, ali otkriva i da trenutno radi na novoj koja će biti za sezonu proljeće/ljeto 2022. godine.

”Imam svoj tim i za sada razmatramo varijante razvoja brenda. Zato za sada ne mogu da otkrijem detalje. Mogu samo reći da imamo velike planove. Predstavljaću minimum dvije kolekcije i dvije capsule linije godišnje. Takođe, planiram otvaranje svog showrooma prije Nove godine”, nagovijestila je ona.

Na pitanje koliko prati crnogorsku modnu scenu, kratko kaže:

”Pratim, naravno. Imam puno prijatelja među crnogorskim kreatorima”.

Glavni zadatak mi je bio da svojim gostima priredim modni praznik

16

modela sadrži nova kolekcija “Vibe” koju je predstavila prije desetak dana

Imam svoj tim i za sada razmatramo varijante razvoja brenda. Zato za sada ne mogu da otkrijem detalje. Mogu samo reći da imamo velike planove

Bonus video: