Pet modela haljina: Ovakve će se nositi i dogodine

Haljine je vrlo lako iskombinovati - još kaput i čizme i spremni ste da izađete iz kuće

17169 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram/Pinterest
Ilustracija, Foto: Instagram/Pinterest

Ukoliko je dobro ukombinujete sa dužinom kaputa i odgovarajućom obućom, svoju omiljenu ljetnju haljinu vrlo lako možete nositi i tokom hladnih dana. Naravno, tu su vuneni modeli u kojima se osjećate najtoplijije i najudobnije, ali uz malo mašte i vaša jarka satenska haljina ili ona cvjetna sa puf rukavima može postati savršena za hladno vrijeme. Magazin Elle predstavio je pet modela haljina koje su u trendu ove zime, a koje ćete rado nositi i tokom 2022. godine.

Vunena haljina

haljine
foto: Instagram/Pinterest

Obožavaju je Francusknje, a najljepša je kad je skroz duga, sa interesantnim radom. Ove godine je posebno popularna i ona midi dužine. Nosite je uz ravnu obuću i štikle, a jaknu ili mantil birajte u zavisnosti od kroja. Predlažemo skroz usku vunenu haljinu sa predimenzioniranom perjanom jaknom.

Haljina od satena

haljine
foto: Instagram/Pinterest

Iako je tanka, haljinu od svile ili satena vrlo lako možete da nosite i zimi, iz neku dugačku toplu bundu od vještačkog krzna ili teddy kaput. Prelijepo se uklapa uz kaubojke od prevrnute kože i antilop čizme, lijepa je u svm bojama, a posebno u zelenoj, nijansi rđe ili zlatnoj.

Tamna sa printom

haljine
foto: Instagram/Pinterest

Haljine sa printom ove godine privlače posebnu pažnju. Što je tamnija, to print bolje dolazi do izražaja, a nose se tufne, pruge, razni crteži i naravno - cvijeće. Obucite haljinu sa sitnim cvjetićima i uparite je sa čizmama do koljena i dobićete odličnu kombinaciju za svaki dan.

Neobična crna haljina

haljine
foto: Instagram/Pinterest

Sigurno je da imate malu crnu haljinu u ormaru, ali imate li neobičnu crnu haljinu? Ovaj odjevni predmet nikad neće izaći iz mode, s tim da se već neko vrijeme insistira na tome da bude što smjeliji, interesantniji, ekstravagantniji - sa otvorenim leđima, puf rukavima, asimetričnog kroja. Vrijeme je da nabavite novu malu crnu haljinu.

Predimenzionirana silueta

haljine
foto: Instagram/Pinterest

Kad vam nije do uskih stvari koje ističu vašu figuru, već samo želite da se osjećate komforno u onome što nosite, a pritom budete u trendu, haljine predimenzioniranih rukava i neobičnih krojeva, pravi su izbor. Mogu biti različite dužine, a najbolje se slažu uz chunky čizme.

Bonus video: