Pravo je vrijeme da nabavite ove modne klasike: Isplatiće se

Najbolje vrijeme za kupovinu novog kaputa je ovo razdoblje sezonskih sniženja. Sako se nosi tokom čitavog dana nezavisno od sezone, a jedan novi u ormaru nikada nije na odmet…

9693 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Kraj godine tradicionalno je rezervisan za sezonska sniženja, što je dobar povod za odlazak u kupovinu. Već smo pisali o umijeću mudroe i odgovorne kupovine - bez gomilanja odjeće koja nam zapravo nije potrebna. Neuporedivo je bolje uložiti u kvalitetne i bezvremenske modne komade koje ćemo nositi već ovih dana, ali i u sezonama koje tek dolaze.

Funkcionalnost koja se uklapa u naš modni izraz je od velike važnosti. Na primjer, kaput koji nam savršeno stoji i uklapa se u različite dnevne ili večernje outfite je neizostavni dio ormara, a prate ga i kratke kožne čizme, nezaobilazni su tokom jeseni i zime. Tokom cijele godine dobro je imati pri ruci bijelu košulju i sako tamne boje, komade koji čine osnovu kvalitetne garderobe i koje zatim nadograđujemo efektnim modnim dodacima i ostalim odjevnim predmetima - u zavisnosti od prilike za koju se spremamo, piše Gloria Glam. Dok budete sastavljali listu za kupovinu ne zaboravite sljedeće stvari:

Sako

odjeća
foto: Pinterest

Nosimo ga na poslovni sastanak uz veliku kožnu torbu i kaput, u večernjim prilikama uz mini haljinu i dodatak zlatnog nakita, na popodnevnu kafu uz farmerice i kratke čizme. Jasno je - sako se nosi tokom čitavog dana nezavisno od sezone, a jedan novi u ormaru nikada nije na odmet. Ove sezone tražite sako crne ili tamne boje.

Bijela košulja

odjeća
foto: Pinterest

Klasična bijela košulja ide ruku pod ruku sa sakoom i zaista se slaže uz baš svaki modni izraz. Može se nositi iz uz cipele na štiklu i uz patike. Elegantno ili cool, na koji način je nosimo odlučujemo u trenutku, ou zavisnosti od raspoloženja.

Dugi kaput

odjeća
foto: Pinterest

Najbolje vrijeme za kupovinu novog kaputa je ovo razdoblje sezonskih sniženja. Vuneni kaput je jedan od komada u koji se isplati uložiti više novca, a pritom, bez obzira na trendove, najčešće težimo da je ukrašen kariranim uzorkom, military obilježjima ili je jednostavne i klasične boje kamilje dlake koja nikada nije 'out'.

Čizme na vezanje

odjeća
foto: Pinterest

Jesen i zima nude raskoš kožnih cipela i gležnjača, a između svih trendi modela iz sezone u sezonu kao 'must have' se izdvajaju kožne gležnjače na vezanje, manje ili više robusnog đona. Ovakvi modeli omiljeni su i na ulicama modnih metropola, gdje su dio stilskih kombinacija različitih karaktera - buntovnih uz romantične haljine, klasičnih uz pripijene pantalone… Modeli ukrašeni robusnim lancem ove sezone su upečatljivi i popularni trend.

Komad od kože

odjeća
foto: Pinterest

U jednakoj mjeri klasični i efektni - komadi od prave ili vještačke kože su pravo rješenje koje će vam koristiti tokom cijele godine. I jednostavna modna kombinacija poprima onaj 'wow' efekt uz košulju, suknju ili sako od kože. Osim crne boje, traženi su komadi od kože u boji - poput smeđe, cigleno crvene, zelene...

Bonus video: