Ovakve cipele tokom 2022. viđaćete svuda

Elegantne i udobne mokasine će svojom nevjerojatnom svestranošću još jednom osvojiti modni svijet i naše ormare

7842 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest/Instagram
Ilustracija, Foto: Pinterest/Instagram

U svakoj modnoj sezoni, cipele su omiljeni modni dodatak. I dok ih njihova praktična strana čini nezaobilaznim dijelom baš svake kombinacije, njihov efektan izgled čini ih neodoljivim modnim dodatkom koji može začiniti i najjednostavniju modnu kombinaciju. Ako u spoj praktičnog i efektnog dodamo i udobno, pronašli ste savršeni par cipela.

obuća
foto: Pinterest/Instagram

Upravo su takve cipele koje su svoje mjesto našle mjesto u svakoj kolekciji i koje će bez sumnje obilježiti modnu 2022. godinu, piše journal.hr.

obuća
foto: Pinterest/Instagram

Između najudobnijih i najelegantnijih modela obuće, recimo između patika i visokih potpetica smjestile su se mokasine – omiljene ravne cipele osoba uticajnih u modi još od prošle godine.

obuća
foto: Pinterest/Instagram

Jednostavne i praktične, ravne cipele donose neodoljivi spoj udobnosti i elegantnog izgleda koji će biti favorit za dnevne, ali i večernje kombinacije. Jednako dobro izgledaće u kombinaciji sa omiljenom i uvijek popularnom ležernom kombinacijom farmerica i obične majice, poslovnim odijelom i ženstvenom haljinom. Osim ležernih i poslovnih, oni jednako udobni, ali mrvicu raskošniji ravni modeli cipela svoje mjesto će pronaći i u večernjim kombinacijama.

obuća
foto: Pinterest/Instagram

Kao najpoželjnije ravne cipele za 2022. prve kolekcije omiljenih modnih brendova su, sasvim očekivano i opravdano, istakle mokasine. Za njihov povratak među najpoželjnije modele cipela možemo zahvaliti modnom brendu Gucci. Prije nekoliko godina, Jordan model istakao se kao nezaobilazan dio svakog trendseterskog ormara i omiljeni dodatak u najboljim street style kombinacijama koje smo viđali na ulicama svjetskih modnih metropola.

obuća
foto: Pinterest/Instagram

Ove godine, mokasine ćemo nositi u njihovom klasičnom izdanju – od meke kože s mat efektom ili od brušene kože, lišene detalja ili tek s ukrasnom metalnom kopčom. Najviše modela ima u crnoj boji, ali i druge boje su dobrodošle.

obuća
foto: Pinterest/Instagram

Na listi najpopularnijih modnih dodataka naći će se i mokasinke s debelim đonom.

obuća
foto: Pinterest/Instagram

Iako glomazne, nove trendi mokasine će se, baš poput elegantnih klasičnih modela, odlično uklopiti u svaku kombinaciju – od poslovnog odijela preko romantične haljine do ležernih farmerica. Još jedan način na koji ćemo nositi nove trendi mokasine ove godine je u kombinaciji s čarapama. Bijele ili crne, vibrantnih boja ili uzoraka, čarape će mokasinama dati još efektniji izgled.

obuća
foto: Pinterest/Instagram

Bonus video: