Ovakvim suknjama osvježite svoj stil i budite u trendu

Ovih dana možete ih kombinovati sa džemperima, a kad otopli samo promijenite obuću i džemper zamijenite majicom

18872 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Poslednjih pet ili nešto više godina midi suknje dominiraju u svim svojim varijantama. Ove godina, kažu upućeni, u prvom planu će biti nešto drugačije siluete. Modne piste i kolekcije za proljeće/ljeto 2022. preplavljene su mnoštvom trendova suknji: od eksperimenata sa dugačkim suknjama, preko onih koje podsjećaju na školske dane, a već smo pisali o velikom povratku mini suknje.

Ako ste u potrazi za inspiracijom, pogledajte modele koji će biti u trendu - ovih dana možete ih kombinovati sa džemperima, a kad otopli samo promijenite obuću i džemper zamijenite majicom.

1. Dugačke suknje

Dugačke suknje, posebno one inspirisane 90-tim godinama, mogle su se vidjeti u mnogim kolekcijama. Nosite ih sa čizmama sa potpeticom, a kad stigne ljeto čekaće vas japanke sa platformom i majica bez rukava.

suknje
foto: Pinterest

2. Asimetrične suknje

Kucnuo je čas kad su u modi višeslojni porubi i asimetrični krojevi. Kombinujte ih sa jednostavnim pletivom, suknja neka bude u centru pažnje.

suknje
foto: Pinterest

3. "Školske" suknje

Bilo da su jednobojne ili napravljene od kariranih materijala, od tvida, plisirane ili sa faltama, suknje koje kao da su "pobjegle" iz školske uniforme, pravi su hit.

suknje
foto: Pinterest

4, Mini suknje

Mini suknje su ponovo doekale svoje vrijeme - u centru su pažnje modne 2022. godine. Iako svi imaju svoje favorite. Izgleda da će klasična crna A kroja biti posebno poželjna.

suknje
foto: Pinterest

5, Jarke boje

Ova modna godina donijeće mnoštvo jakih i janih boja na svim komadima odjeće, pa će tako i suknje biti u jarkim bojama.

suknje
foto: Pinterest

Bonus video: