Hit frizura za ovu godinu: Pažljivo odaberite šta vam tačno treba

Obavezno porazgovarajte o šiškama sa svojim frizerom kako biste bile sigurne da ste odabrale one koje najbolje odgovaraju vašem obliku lica

18855 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest/Instagram
Ilustracija, Foto: Pinterest/Instagram

Šiške su definitivno jedan od onih novo-starih trendova koji nam se stalno vraćaju u živote. Iako se nekome čini kao običan rez makazama koji će uskoro biti zaboravljen, one su u stanju da transformišu, a žene se na njih često odlučuju kada se zažele radikalne promjene. Svidjele nam se naposljetku ili ne, uvijek možemo reći da će brzo izrasti, ali nema sumnje da su uzbudljiva ideja koja može promijeniti svakodnevicu.

Što se tiče stilova, naravno, prevladavaju oni najpopularniji; bob i lob dužine koje su se toliko puta u prošlosti pokazale ne samo svestranima, već i jednostavnima za održavanje u odnosu na klasičnu dugu kosu. Kada se ovim frizurama dodaju šiške, dobijamo dozu francuskog šika, piše journal.hr.

Ako ne mislite da ste osoba kojoj stoje šiške, važno je znati da stručnjaci tvrde da je ovaj trend kao stvoren za svakoga. Mnogim ljudima ne pristaju klasične šiške, odnosno ‘gruba’ vodoravna linija preko lica.

Prema riječima slavnih frizerskih stilista, u 2022. godini svi će nositi takozvane ‘bottleneck’ šiške. One se oblikuju počevši od najkraćih dijelova u sredini pa do dužih, uvijenih djelova oko očiju, a zatim najdužih vlasi koje prate liniju jagodične kosti.

šiške
foto: Pinterest/Instagram

Njihovu dužinu, gustinu i ugao možete prilagoditi sebi, u zavisnosti od toga želite li da vam jagodice izgledaju šire ili istaknutije.

šiške
foto: Pinterest/Instagram

Za one s dugom kosom šiške su odličan izbor, ali imajte na umu da šiške zahtijevaju određeni trud. Ako ih ošišate, poslije vam mogu trebati mjeseci, ako ne i godine, da vratite kosu u prvobitno stanje.

Prije nego što se odlučite na šišanje, budite sigurne da ste spremne na tu promjenu, pogotovo ako nikada prije niste imale šiške. Uz to, dobro razmislite i o dužini šiški koju ćete odabrati. One koje su, na primjer, vrlo kratke teže ćete sakriti ili maknuti s lica ako to poželite.

Jedan od najvećih bonusa kod šiški u kombinaciji s dugom kosom je što predstavljaju odličan izgovor za preskakanje pranja. Kosu možete zavezati i samo osvježiti i oblikovati šiške između pranja.

Obavezno porazgovarajte o šiškama sa svojim frizerom kako biste bile sigurne da ste odabrale one koje najbolje odgovaraju vašem obliku lica. Na primjer, duže šiške mogu privući pažnju na jagodične kosti ili nos, a takođe mogu djelovati i na skraćivanje izduženog i ovalnog lica. S druge strane, šiške koje padaju u stranu će izdužiti zaobljenije oblike lica.

Za kraj, najvažnije pravilo vezano za šiške: nikako im ne probližavajte sa kuhinjskim makazama u ruci.

Bonus video: