Neka će vam se sigurno dopasti: Sve o torbama za narednu sezonu

Ako vam jedna nije dovoljna - ponesite dvije torbe. Ovakvo rješenje predlaže nekoliko modnih kuća među kojima su Altuzarre, Chanel i Ulla Johnson

5819 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram/Pinterest
Ilustracija, Foto: Instagram/Pinterest

Od prepoznatljivih modela koje nose mnoge žene uticajne u svijetu mode do vrhunskih trendova torbi uočenih na pisti, pred vama je sve što treba da znate o torbama koje su važne ovog proljeća. Možda ćemo morati da sačekamo još malo prije nego što počnemo da nosimo pravu odjeću za proljeće, međutim, postoje elementi nove sezone koje možemo odmah prihvatiti, kao što su torbe, savršene za nestrpljive ličnosti i najlakši način da započnete poigravanje sa trendovima u novoj sezoni.

Neki od modela torbi koji su postali popularni u prošlim sezonama su čvrsto uspostavljeni i nastavljaju svoju prevlast, kao što je izgleda slučaj sa heklanim torbama, ali ima dosta noviteta. Igra proporcija je jedna od kombinacija na koje se možete kladiti, bilo da je riječ o kombinovanju dvije torbe ili prevelikim torbama. Šta je život bez malo sjaja, prava je poruka za one kome će se dopasti sjajne torbice, a pred vama su torbe za narednu sezonu o kojima piše magazin Elle.

Buket torbe

torbe
foto: Instagram/Pinterest

Ova torba uživa u svojoj hegemoniji nekoliko sezona, ali ovog preljeća se vraća sa većom snagom, posebno u svojoj najosnovnijoj interpretaciji: kruta i sa kratkom ručkom, poput pletene korpe i sa najinovativnijim varijacijama - ukrasi, marame sa čvorovima, sjajne završne obrade…

torbe
foto: Instagram/Pinterest

Heklane torbe

torbe
foto: Instagram/Pinterest

Većina ljubitelja rukotvorina i onih koji vole boho stil očarani su heklanim modelima koji dolaze: savršeni su za odlazak na plažu ili bazen, ali i za najurbanije odjevne kombinacije.

Pravougaone torbe

torbe
foto: Instagram/Pinterest

Pravougaone siluete zahtijevaju izgled 'radničke' djevojke. Ovakav oblik torbe viđen je u kolekcijama Diora, Prade, Saint Laurenta, Coach-u i Hermesa…

Torbe u obliku cilindra

torbe
foto: Instagram/Pinterest

Na modnoj pisti nastavlja se istraživanje geometrijskih oblika torbi, sa naglaskom na torbe u obliku cilindra sa ručkom na jednom kraju, koja se može nositi vertikalno ili se proteže po dužini.

Dvije torbe odjednom

Ako vam jedna nije dovoljna - ponesite dvije torbe. Ovakvo rješenje predlaže nekoliko modnih kuća među kojima su Altuzarre, Chanel ili Ulla Johnson.

Romantične torbe

torbe
foto: Instagram/Pinterest

Talas romantike osvaja neke od najkoketnijih mikro torbi sezone. Chanel, Moschino i Lanvin osvajaju ukusnim prošivenim srcima, od crvene, lila i roze kože.

Opuštene' torbe

torbe
foto: Instagram/Pinterest

Naslejdnici 'slouch' torbe koju je Kejt Mos nosila preko ruke 90-ih, Khaite, JV Anderson, Fendi i Loeve su se opredelili za moderan obrt za proljeće/ljeto 2022.

Torbe sa lancem

Metalni lanci krase modele u mnoštvu oblika i stilova kako bi pokazali da je ulaganje u torbe sa ručkom ili kaišem od lanaca jedna od najboljih bezvremenskih investicija koje možemo da napravimo da bismo ispunili svoju garderobu kvalitetnim osnovnim stvarima.

Svjetlucave torbe

One torbe koje su se nekada nosile samo u posebnim prilikama sada se nose i tokom dana. To pokušavaju da preporuče, između ostalih, pokušavaju da probiju Givenchi, Chanel, Dolce & Gabbana i Simone Rocha. Nije teško prihvatiti ovakav savjet - život nakon pandemije znači biti spreman za zabavu.

Ekstra velike torbe

torba
foto: Pinterest

I ako nas, s jedne strane, podstiču da nosimo suštinski minimum u torbama mini formata, sa druge strane dizajneri idu u drugu krajnost, i predlažu ekstremno velike torbe. Želimo vam sreću u pronalaženju ključeva od kuće.

Bonus video: