Osam haljina za proljeće po uzoru na Francuskinje

Ležerni, lepršavi i cvjetni modeli su u fokusu

34298 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Što je više sunčanih dana, više je i haljina na ulicama. Iako je riječ o komadu odjeće koji je kod mnogih prisutan u ormanima tokom cijele godine, verujemo da nema boljeg osećaja od uvlačenja u svoju omiljenu haljinu bez potrebe za hulahopkama ili džemperom prebačenim preko ramena. Ovaj osećaj može se porediti i sa izlaskom iz čizama i uskakanjem u trendi patike za proleće, ali haljine uvijek važe za miljenice svih dama koje njeguju ženstven izgled, piše magazin Elle.

Mnoge žene, kada god žele sebe da obraduju novim modnim komadom inspiraciju traže upravo kod Francuskinja, i to s pravim razlogom. Svi strastveni obožavaoci francuske estetike obradovaće se listom trendi haljina za proljeće koje daju sveukupni french pečat. Kakve modele zapravo nose žene sa najviše stila pogledajte u nastavku:

1. Crna haljina

haljine
foto: Instagram/Pinterest

Definitivno jedan od glavnih komada koji možete nositi na ulicama Pariza i osjećati se kao kod kuće jeste crna ležerna haljina.

2. Mini haljina sa dugim rukavima

haljine
foto: Instagram/Pinterest

Iako se ne slažemo sa zastarjelim pravilom da je dovoljno pokazati samo jedan goli dio tijela u isto vreme, postoji nešto tako šik u mini haljinama sa dugim rukavima - nešto čemu Francuskinje naprosto ne mogu da odole.

3. Karirani dezen

haljine
foto: Instagram/Pinterest

Od svih klišea u francuskom stilu, jedan koji Francuskinje zapravo nose je gingham i velike su šanse da će ga nositi i na haljinama ovog proljeća.

4. Nabori

haljine
foto: Instagram/Pinterest

Kada jeo francuskoj modi riječ - sve je u detaljima, pa nije ni čudo što su nabori tako popularni među galskim devojkama. Postoji nešto tako šarmantno u u njima što ih čini komadom kom je nemoguće odoleti.

5. Jednostavna slip haljina

haljine
foto: Instagram/Pinterest

Stil Francuskinja možemo opisati frazom „manje je više“ u čiju kategoriju definitivno spada i slip haljina.

6. Detalji na leđima

haljine
foto: Instagram/Pinterest

Kao što smo već utvrdili, Francuskinje vole da istaknu posebne detalje, a šta je ljepše od haljine sa pertlanjem ili golim leđima?

7. Pletena haljina

haljine
foto: Instagram/Pinterest

Pletene haljine se smatraju osnovnim zimskim komadom, ali, sa klimom koja je donekle slična našoj, Francuskinje ih nose i tokom proljećnih mjeseci.

8. Cvjetna haljina

haljine
foto: Instagram/Pinterest

Cvjetne haljine su obavezan komad u ormanima Francuskinja na prelazima iz sezona. Dok ih u jesen nose sa čizmama do koljena, na proleće ih rado kombinuju sa sandalama ili mokasinama. Francuskinje cvjetnu haljinu defitivno smatraju najsvestranijim komadom koji poseduju.

Bonus video: