Stilski trikovi koji će vam pomoći da izdužite figuru

Iako se crna uvijek ističe kao ona koja vizuelno stanjuje, nema razloga da se ograničavamo samo na vječnu crninu

6200 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Sve žene niže od manekenskih metar i osamdeset dobro znaju borbu s predugim pantalonama ili rukavima i pokušaje da oversized trend ne izgleda kao da se utapaju u odjeći iz ormara nekog džina. Magični štapić ne postoji, ali uz pomoć nekoliko trikova ipak je moguće vizuelno visini 'dodati' nekoliko centimetara i figuru učiniti izduženijom.

Frizura

Da, i frizura može doprinijeti vizuelnom efektu više i duže figure. I ne, to ne znači da kosu treba da natapirate u stilu rok zvijezda. Ravna frizura uvijek će izgledati elegantno i izdužiti crte lica. Ali ponekad duga kosa može vizuelno skratiti figuru, pa je najelegantnije rješenje podići kosu u elegantnu punđu.

Top

Nepisano 'formula' za izduživanje figure jeste 1/3 torza naspram 2/3 nogu. To se može postići tako što se top (bilo da se radi o običnoj majici, svilenoj bluzi ili pletivu) zatakne ili ugura u pantalone, poželjno one visokog struka.

Pantalone

Kad je cilj odjećom izdužiti figuru, pantalone su ključni dio odjeće. One visokog struka i tamnijih boja su optimalne, ali nijesu jedini izbor.

Trenutno popularne zvonaste tamne farmerice su odličan izbor koji vizuelno stanjuje. Ali, ne smiju biti prekratke, jer će tako 'rezati' figuru, a preduge će se vući po podu i ponovno stvoriti kontraefekt.

S druge strane, uvijek popularni sasvim uzani ili ravni modeli izgledaće bolje ako sežu malo izdnad gležnjeva i otkrivaju ih.

Kraće pantalone najbolje će izgledati ako ih kombinujemo sa čizmama i čarapama u istoj boji, pa se na taj način ista boja nastavlja punom dužinom nogu.

Cipele

Jedan trik koji dobro znaju holivudske zvijezde poput Anđeline Džoli i Dženifer Aniston je izduživanje nogu cipelama u 'nude' nijansama. Cipele s visokom potpeticom u odgovarajućoj nijansi kože ostavljaju utisak dužih nogu, a par dodatnih centimetara dodaje špic završetak.

Cipele sa štiklom niejsu jedine - sličan efekt imaće i baletanke u boji kože.

Kada se nose duge farmerice ili crne pantalone, noge će vizuelno izdužiti čizmice u istoj boji kao i pantalone.

Boje

Iako se crna uvijek ističe kao ona koja vizuelno stanjuje, nema razloga da se ograničavamo samo na vječnu crninu. Kada je riječ o bojama, možemo nositi sve, a ključ za vizuelno višu i izduženiju figuru je monohromatika. Ružičasta, plava, siva, zelena i druge boje mogu biti jednako moćne u stvaranju elegantnog izgleda, bitno je držati se iste nijanse od glave do pete.

Bonus video: