Dužina za sve prilike: Kako nositi midi suknju

Suknje midi dužine su idealne za kreiranje poslovnih kombinacija, ali i odličnog ležernog izgleda

7813 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram/Pinterest
Ilustracija, Foto: Instagram/Pinterest

Suknja ove dužine idealna je za sve sezone, uz patike i sandale ih nosimo na proljeće i ljeto, a kada dođe hladnije vrijeme idealno se kombinuju s dubokim čizmama. Međutim, svi smo se našli u situaciji da na polici midi suknja izgleda savršeno, međutim kada je probamo vizuelno može skratiti figuru.Zašto se to dešava i kako ispravno stilizovati midi suknju donosimo u nastavku.

odjeća
foto: Instagram/Pinterest

Žašto nas midi suknja vizuelno skraćuje? Na visokim ženama skoro svaka dužina suknje izgleda dobro, ali nešto niže dame moraju savladati stilizovanje ovog komada kako bi izbjegle vizuelno skraćivanje figure. Upravo zbog toga što joj dužina ide ispod koljena, presijeca nam proporciju tijela na nezahvalnom mjestu i vizuelno skraćuje dužinu nogu, piše Bonjour.ba.

odjeća
foto: Instagram/Pinterest

Kako izbjeći ovaj negativan efekt midi suknje? Uz pravo stilizovanje skoro svaki komad odjeće može dobro stajati svakome, pa tako i midi suknja. Kao što smo već naveli, nogu nam presijeca na neobičnom mjestu, zato treba obratiti pažnju na izbor obuće. Treba izbjeći model obuće koji će dodatno skratiti nogu, a to mogu biti gležnjače i dublje cipele. One završavaju iznad vašeg zgloba, zatim imate mali vidljiv dio noge pate opet materijal suknje. Ovo je nešto što želite izbjeći. Otvorene cipele, sandale s tankim kaišićima ili duboke čizme koje će suknja prekriti, vizuelno će produžiti vašu nogu i uspješno ćete izbjeći negativan efekt suknje.

odjeća
foto: Instagram/Pinterest

Drugi način stilizovanja koji želite da izbjegnete je suknja midi dužine sa dugom majicom ili košuljom. Naime, midi suknje su obično visokog struka (što je dobro za izduživanje figure), ali ako prekrijete struk košuljom gubite taj pozitivan efekt. Midi suknje su odlične sa crop top majicama i košuljama ili jednostavnim 'uvlačenjem' u suknju.

odjeća
foto: Instagram/Pinterest

Suknja sa izrezom zbog kojeg će vam se vidjeti veći dio noge će takođe pozitivno uticati na smanjenje vaše visine. Izgledaće zavodljivo i izdužiti nogu.

odjeća
foto: Instagram/Pinterest

Bonus video: