Kakva je haljina idealna za vas? Prilagodite je svom tijelu

Otkrivamo tajne uz koje ćete odmah pronaći onu savršenu

12518 pregleda 27 reakcija 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Proljeće teško možemo zamisliti bez omiljenih haljina. Bez obzira na građu tijela, svaka žena može pronaći onu idealnu haljinu za sebe. Tajna leži u prikladnom izboru kroja koji će prekriti nedostatke, a istaći dobre strane vaše fifure.

Haljina za jače bokove

haljine
foto: Pinterest

Ako ste žena s oblinama i imate ženstvenu siluetu, vama izvrsno pristaju haljine A kroja. One su uže u gornjem dijelu i u obliku sova A lagano padaju i šire se. Haljine s izrezom na grudima i ukrašenim kragnama privući će dodatno poglede prema gornjem dijelu tijela. Uvijek birajte uzorke koji su smješteni vodoravno, a ne horizontalno.

Haljina za kraći gornji dio tijela

haljine
foto: Pinterest

Ako želite da dodate koji centimetar gornjem dijelu tijela, birajte haljine koje su zatvorene. Izvrsno pristaju haljine s visokim ovratnikom koje vizuelno produžavaju vrat, a time i gornji dio tijela. Dugi rukavi i nisko smješteni struk takođe će uničiti da gornji dio tijela uzgleda duže, piše Novi list.

Haljina za kraće noge

haljine
foto: Pinterest

Ako želite da dodate koji centimetar u donjem dijelu tijela, birajte kraće haljine. Kombinujte ih uz visoke cipele ili sandale na štiklu, tako da dodatno produžite siluetu.

Haljina za prekrivanje stomačića

haljine
foto: Pinterest

Ako želite da prekrijete stomačić, birajte lepršave haljine. Što lepršavije, to bolje. Takođe će vam dobro stajati haljine ravnog kroja.

Haljina za 'kreiranje' oblina

haljine
foto: Pinterest

Ako imate dječačku građu i želite da stvorite iluziju ženstvenih oblina igrajte na kartu ukrasa. Vamazapravo dobro stoji svaki kroj haljine, ali ono što ti komadi treba da imaju su ukrasi, poput karnera i kaiševa. Takođe možete da nosite haljinu koja je uska u struku i širi se naniže. Dodatno stavite kaiš tako stvorite efekt pješčanog sata.

Haljina za sitnu građu tijela

haljine
foto: Pinterest

Ako ste niski i/ili sitni, sigurno želite da dodate koji centimetar. Birajte V izrez na grudima, a izbjegavajte upečatljivije uzorke koji vas mogu “progutati”. Preferirajte monohromatski dizajn.

Bonus video: