Pet super kombinacija: Izgledaćete odlično i kad je vruće

Ponekad je teško izgledati stilizovano kad temperature pređu 30 stepeni, ali ljetnje vrućine biće puno podnošljivije i atraktivnije u ovim odličnim kombinacijama

13774 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram
Ilustracija, Foto: Instagram

Kad temperature pređu 30 stepeni, ponekad je pravi izazov izgledati - 'cool'. U svemu nam je vruće, najradije bismo cijeli dan provele u kupaćem kostimu, pod klimom... Ipak, moguće je izgledati šik i na užarenom asfaltu, a za to su ključni pravi izbori materijala i krojeva i naravno, osjećaj prijatnosti u onome što nosimo.

Ovog ljeta, u trendu su prirodni materijali u kojima koža diše, poput lana i organskog pamuka, koji se odlično slažu sa svilom i viskozom. Krojevi su opušteni, a uvijek je dobra ideja kontrast širokih i komada koji ističu figuru.

Ovih pet dobitnih kombinacija ne samo da će vrućine učiniti podnošljivijima, nego ćete i odlično izgledati, piše magazin Elle.

Pamučni ili laneni kompleti

Kompleti su najlakši način da izgledate cool u svakoj prilici, a usklađena kombinacija bermuda i košulje ili blejzera od prirodnih materijala hit su ove sezone. Slavne modne djevojke poput Nine Sandbech ljubiteljke su jarkih boja, a takvi ljetni kompleti odlična su podloga za upečatljivi color-blocking momenat. Začinite svoju odjevnu kombinaciju odgovarajućim nakitom, torbicom i trendi papučama.

Bijela košulja + sve

odjeća
foto: Instagram

O bijeloj košulji mogu se ispisati traktati i hvalospjevi, ali možda je dovoljno reći samo: ako treba da uložite u samo jedan komad ove sezone, neka to bude bijela košulja. 'Oversized' pamučna bijela košulja postaće vaš omiljeni odjevni predmet jer je idealna za slojevito odijevanje kad temperature variraju od niskih jutarnjih do paklenih popodnevnih, a može se nositi uz apsolutno sve.

Prebacite je preko kupaćeg kostima za odlazak na plažu, nosite uz potkošulju i farmerice za večernji izlazak u grad, a za dnevne kombinacije: vrućine su podnošljivije u bijeloj košulji i opuštenim bež pantalonama.

Maxi haljina + sandale

odjeća
foto: Instagram

Još jedan klasik bez kojeg su ljetni mjeseci nezamislivi jesu ležerne maksi haljine od pamuka ili viskoze za svakodnevne kombinacije o kojima ne treba previše razmišljati - dovoljne su haljina, sandale, torba i naočari za sunce i spremne smo za izlazak iz kuće.

Uzorci poput prugica, cvjetića i tačkica učiniće ih još poželjnijima, a ovog ljeta nose se i one u jarkim bojama.

Prsluk + široke pantalone

odjeća
foto: Instagram

Prsluk vole slavne ljubiteljike mode poput Belle i Gigi Hadid i Kendall koje ih nose tijekom cijele godine. U ljetnim mjesecima, ovaj će komad, preuzet iz muške garderobe najbolje izgledati uz opuštene široke pantalone. Za dodatni dašak elegancije, neka izgled bude monohromatski.

Svilena marama kao top + pantalone

odjeća
foto: Instagram

Ako već niste pokušale da nosite klasičnu svilenu maramu na različite načine, krajnje je vrijeme. Najjednostavniji način je da maramu nosite poput topa uz uske pantalone i salonke, ali možete eksperimentisati s načinima vezanja i nositi svilenu maramu kao top uz farmerice, suknju ili bermude - i garantovano vam neće biti vruće, ali izgledaćete - vrelo!

Bonus video: