Za šik izgled: Ovakve kombinacije ljetos nose Francuskinje

One dobro znaju kako da pristupačne komade uvrste u kombinacije koje će izgledati skupocjeno

7919 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest/Instagram
Ilustracija, Foto: Pinterest/Instagram

Dok je modni svijet zaluđen vrištećim trendovima - od narandžaste i pink boje do cut-out i asimetričnih krojeva (priznajemo, ni mi im nismo odoleli), Francuskinje se dosljedno drže klasike.

One savršeno vladaju inspirativnim modnim ansamblima koji su podjednako i bezvremeni, i lagani, i šik. Ne ustručavaju se da ulože u jedan dobar komad, ali dobro znaju i kako da pristupačne komade uvrste u kombinacije koje će izgledati skupocjeno.

U nastavku otkrijte koja četiri ljetnja komada će, kako piše Elle, podići outfit na viši nivo po mišljenju Francuskinja.

1. Bijeli laneni kompleti

Ultimativna ležerna i šik stvar koju ljeti možete da nosite od kancelarije do večernjeg partija. Lan je jedan od najkvalitetnijih materijala, a u kombinaciji sa bijelom bojom (i zlatnim detaljima!) čini da outfit izgleda super luksuzno.

odjeća
foto: Pinterest/Instagram

2. Pidžama

Ako pratite domaće i strane influenserke - znate da je pidžama postala neizbježan dio ulične mode. Lagani materijal olakšaće vam disanje na visokim temperaturama, a u kombinaciji sa patikama ili papučama izgledaće nevjerovatno stilizovano. Francuskinje obožavaju vječne pruge, pa neka ovaj dezen bude vaš prvi izbor.

odjeća
foto: Pinterest/Instagram

3. Svilene haljine

Nježno, nježnije, najnježnije. Svilene haljine su u trendu već dvije sezone, i ne planiraju da siđu sa modnog trona. I dok Francuskinje biraju neutralne boje, slobodno se usudite da odaberete neku od onih koje predvode sezonu: zelenu, narandžastu ili pink - i bićete u centru pažnje.

odjeća
foto: Pinterest/Instagram

4. Retro kupaći

Dvodjelni ili jednodjelni - bitno je da je retro, kažu Francuskinje. One čine da ikonični modni komadi od prije nekoliko decenija izgledaju moderno i šik, sa naglaskom na održivost umjesto trenda. Mašne, duboki struk, korpe... sve je tu, po uzoru na Marilyn i ostale dive.

odjeća
foto: Pinterest/Instagram

5. Blejzer

A šta nose Francuskinje kada padnu ljetnje temperature ili za večernju šetnju pored obale? Elegantni blejzer, naravno. Sklonite jakne i džempere sa strane, i spakujte u kofer jedan ovakav klasik.

odjeća
foto: Pinterest/Instagram

Bonus video: