Pet modnih grešaka: Česte su tokom ljetnjih mjeseci

Zbog preuskog veša mogu nastati ružna udubljenja i ispupčenja koja se vide na odjeći

9841 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest/azra.ba
Ilustracija, Foto: Pinterest/azra.ba

Za „dobro stilizovano ljeto“pravi modni stručnjaci drže se malih modnih pravila koje većina žena – uglavnom nesvjesno – više puta prekrši. Ovo su najčešće greške:

Biranje pogrešnih materijala

Odjeću od sintetičkih materijala ima većina žena, manje ili više. Kada je riječ o cijeni, komadi odjeće od poliestera, poliamida ili poliakrila znatno su povoljniji. Međutim, ljeti koža slabije diše ispod tih materijala i znatno se više znojimo. Ljetnja odjeća mora biti lagana. Pamuk, svila, lan i šifon su nam najbolji prijatelji u ljetnjim danima.

Nošenje pogrešnog donjeg rublja

odjeća
foto: Pinterest/azra.ba

Na primjer, zbog preuskih gaćica ili grudnjaka mogu nastati ružna udubljenja i ispupčenja koja se vide na odjeći. Boja je takođe odlučujuća: ako se donje rublje vidi kroz laganu ljetnju odjeću, cijeli izgled djeluje nekako jeftino. piše azra.ba.

odjeća
foto: Pinterest/azra.ba

Čudnovate kombinacije boja

Većina žena jedva čeka ljeto kako bi moge da kombinuju različite vesele boje. Međutim, prije nego pretjeramo sa žarkim bojama, treba misliti na neka pravila. Uopšteno važi: nemojte kombinovati više od tri različite boje. Bijelo je ljeti uvijek poželjan partner u svim kombinacijama – uz sve šarene ljetne boje.

odjeća
foto: Pinterest/azra.ba

Previše dodataka

Ljeti često nosimo sunčane naočari – to je jasno. I onda još šešir i malo nakita. I da, torbicu za mobilni telefon i novčanik. Kako ne bismo djelovale prenatrpano, treba stati na kočnicu i razmisliti koji dodaci nam zaista trebaju. Manje je više.

odjeća
foto: Pinterest/azra.ba

Nošenje pogrešnog broja

Svima se desi da u posljednjem trenutku na rasprodaji nalete na nešto primamljivo, ali preusko, prekratko, preširoko…Na kraju se ti komadi s rasprodaje nalaze u nekom ćošku ormara i ne služe ničemu. Zato uvijek procijenite šta kupujete - samo ako vam odjeća dobro stoji, izgledaćete sjajno.

Bonus video: