Za odličan izgled i na + 35: Što jednostavnije, to bolje

Krem i nijanse vanile ljetnji su klasik, a crna ili bijela od glave do pete najjednostavniji su način za sofisticiran izgled

3638 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest/Instagram
Ilustracija, Foto: Pinterest/Instagram

Premda ljeto često poistovjećujemo s prugicama, cvjetićima, jarkim bojama, palmama i sličnim uzorcima, ima nešto oslobađajuće u najjednostavnijim odjevnim kombinacijama u neutralnim nijansama. U haljinama ili kompletima spektru pješčanih tonova, u crnoj ili bijeloj boji izgledaćete prefinjeno čak i na nesnosnim vrućinama.

odjeća
foto: Pinterest

Krem i nijanse vanile ljetnji su klasik koji jednako dobro izgleda na pješčanim plažama, a crna ili bijela od glave do pete najjednostavniji su način za sofisticiran izgled u svako godišnje doba.

odjeća
foto: Pinterest/Instagram

Kad je riječ o monohromatskim ili suptilno nijansiranim outfitima, fokus je na samim teksturama, a u ljetnim mjesecima najpoželjniji su prirodni materijali: pamuk, lan i svila - za najlaganije i elegantne kombinacije. Magazin Elle odabrao je pet elegantnih minimalističkih lookova s kojima ne možete pogriješiti.

Sve bijelo

odjeća
foto: Pinterest/Instagram

Bijelo od glave do pete elegantna je formula koju vole djevojke iz svijeta mode poput Rosie Huntington-Whiteley i Xenije Adonts, pa ako ste u potrazi za stylingom za ljetne zabave ili odlazak u kancelariju, u bijelim outfitima ne možete proći neprimijećeno. Najbolje izgleda u formi kompleta ili maksi haljine, ali možete se i poigrati istom nijansom bijele u različitim teksturama. Dodajte zlatni nakit i jednostavne sandale za najsofisticiraniji ljetnji izgled.

Sve crno

odjeća
foto: Pinterest/Instagram

Mala crna haljina osnova je svake capsule garderobe, a ljetni modeli najbolji su u lanenoj ili svilenoj verziji. Tokom dana kombinujte odjeću sa ravnim sandalama u kojima ćete lako obaviti sve što vam je na rasporedu, a za večernje izlaske podignite na novi nivo uz sandale na potpeticu i jednostavnu torbicu.

Slip

odjeća
foto: Pinterest/Instagram

Od Victorije Beckham do francuskih influenserki, teško da će se pronaći neka ljubiteljka mode kojoj slip haljina nije na ljetnoj top listi odjevnih predmeta. Lagana, svilena i senzualna, slip haljina dobar je izbor i za romantične večere, izlaske, ali i za odlazak na plažu, a može se nositi uz sandale, patike ili obične papuče.

Komplet

odjeća
foto: Pinterest/Instagram

Kompletići su već nekoliko ljetnjih sezona u trendu, ali ove godine apsolutni favorit su oni laneni, koji su istovremeno izuzetno prefinjeni, ali i opušteni. Prebacite ih preko kupaćeg kostima i spremne ste za kafu ili koktel u baru na plaži, šetnju uz more ili izlet. Odlično se slažu s jednostavnim papučama, ali i patikama i espadrilama.

Top + pantalone

Čini se da se ove godine bijela potkošulja i široke pantalone nalaze u ormaru svake djevojke koja prati modu, a na pretek ih ima i ma Instagram stranicama.

Bonus video: