Pripreme za jesen: Ovakve frizure će biti najmodernije

Revije za jesen/zimu 2022./2023. demonstrirale su nekoliko trendova kada je riječ o frizurama. Od zaigranih dječačkih do ekstravagantnih dvobojnih…

17391 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: GloriaGlam.hr
Ilustracija, Foto: GloriaGlam.hr

Promjena frizure traži znatno više hrabrosti od modnih eksperimenata, jer povratka nema sve dok kosa ne poraste. Ova sezona je idealna za upravo takve poduhvate: egzotično i ekstravagantno je potpuno in, a ako se još niste navikli da se za vama okreću na ulici, možda je vrijeme da počnete sa vježbanjem. Ovih pet trendova su najavljeni kao hit za ovu sezonu - gledali smo ih na pistama i u kombinacijama sa komadima koji se lako oblače, a uskoro ćemo ih vidjeti i na ponovo uzavrelim, živahnim gradskim ulicama.

Dječački stil

Drska i buntovna jer se opire klasičnim standardima ali i beskrajno ženstvena jer naglašava crte lica i razornu snagu odlične šminke, takozvana pixie frizura se redovno svako vraća u modu i, iako je u početku mnogi dočekuju sa skepticizmom, na kraju se uvijek oduševe. Očaravajuća je bilo da je nosite razbarušenu, zalizanu ili očešljanu. Upečatljiva je, demonstrativna i jednostavna za održavanje i stilizovanje.

frizure
foto: GloriaGlam.hr

Dvobojna kosa

Kič iz dvijehiljaditih i dalje je neodoljiv, a sa njime i dvobojna kosa. Prvo je, u obliku obojenih uvojaka, osvojila društvene mreže, a zatim i modne piste. Ako vam se kombinovanje prirodnih boja kose sa jarkim nijansama zelene, žute ili plave čini suviše radikalnim, slijedite stope Acne Studios-a, gdje su se pretežno fokusirali na spajanje svjetlijih i tamnijih nijansi iste boje.

frizure
foto: GloriaGlam.hr

Kratki bob

Suptilna elegancija kratkog boba nije promakla pažnji nikome. Od Louis Vuittona preko Bottega Venete do Dolce & Gabbane, svi su se odvažili da nošenje boba ponovo uvedu u modu. Bezbroj stilskih mogućnosti daje još više prednosti ovom već popularnom stilu – može se nositi sa ravnim ili postepenim rezom, glatkim ili divljim padom, a možete se poigravati i sa dužinom, bojom kose i razdjeljkom, piše Gloria Glam.

frizure
foto: GloriaGlam.hr

Mokra kosa

Mokra kosa ostaje jedan od najjačih trendova i ove sezone, stoga, ako ste ga se dosad pribojavali, pravo je vrijeme da mu pružite šansu. Iako možda nije za svaki dan, ovakav izgled dovoljno je upečatljiv se preporučuje nošenje isključivo uz minimalistički outfit kako bi još više došao do izražaja. Ova frizura je savršena za žurke ili večernje izlaske.

frizure
foto: GloriaGlam.hr

Slatke šezdesete

Nakon ranih dvijehiljaditih, devedesetih i osamdesetih, ove sezone modni svijet je odlučio da se vrati u šezdesete. Asimetrični uvojci i razbarušena, neposlušna kosa u retro stilu donosi inspiraciju gdje god se pojavi. Ako su vam nedostajale šiške na stranu, dolazi vaše vrijeme. Frizure iz šezdesetih savršeno idu uz suknje olovka kroja, broševe, ukosnice sa cvjetovima i šešire.

frizure
foto: GloriaGlam.hr

Bonus video: