Iskombinujte odjeću ovako: Nađite inspiraciju za luksuzan izgled

Nije potrebno potrošiti malo bogatstvo na skupe kombinacije dovoljno je samo mudro iskoristiti stvari u ormaru

3253 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram/Pinterest
Ilustracija, Foto: Instagram/Pinterest

Svi znamo da stil ne može da se i bez obzira na to što u prodavnicama možemo pronaći puno puno skupeih stvari znamo da kupovina nije garancija za fantastičan izgled. Kako bi se svaka žena osjećala sjajno važno je da prvo otkrije svoj stil i koje odjevne kombinacije ju čine zadovoljnom ženom. To ne znači da treba imati sve što je u trendu jer nikada ne smijemo zaboraviti riječi slavne Coco Chanel: "Moda je prolazna, stil je vječan".

odjeća
foto: Instagram/Pinterest

Uvijek je u ormaru važno imati klasične komade poput kvalitetnog sakoa, suknje, haljine i hlača, a zatim ih kombinovati s drugom odjećom i modnim dodacima. Vrlo lako se može upasti u zamku "nemam dovoljno odjeće treba mi još samo ovaj komad", ali posljedica toga mogu biti samo puni ormari i nedostatak stila.

odjeća
foto: Instagram/Pinterest

Često se s najjednostavnijim komadima može izgledati fantastično, a ima nešto što može podići cijelu garderobu - kombinacija boja. Nije potrebno potrošiti malo bogatstvo na skupe kombinacije dovoljno je samo mudro iskoristiti stvari u ormaru.

odjeća
foto: Instagram/Pinterest

Različite kombinacije boja učinće svaki stil posebnim. Ako ne znate gdje da započnete Žena.hr je izdvojila nekoliko kombinacija s kojima ćete izgledati luksuzno. Mogu se kombinovati nježnije boje, ali i one vrlo intenzivne što žene često zaboravljaju.

Boja lavande + crvena

Mnoge žene se ne usuđuju da eksperimentišu s crvenom bojom, ali zbog kombinacije ovih dviju boja svaka žena će biti zapažena. Mogu se spojiti odjeveni komadi ili modni dodaci u ovim bojama kako bi se stvorila luksuzna kombinacija. Takođe se mogu kombinovati i različite teksture kako bi sve izgledalo još posebnije.

odjeća
foto: Instagram/Pinterest

Narandžasta + mornarsko plava

Komadi u mornarskoj plavoj boji već nose u sebi eleganciju, ali kada se kombinira s narandžastom stvara se kontrast koji je teško ne primijetiti. Svaka žena će se osjećati vrlo posebno u ovoj igri boja.

odjeća
foto: Instagram/Pinterest

Bež + nježno ružičasta

Za žene koje uživaju u neutralnim bojama takođe postoje posebne kombinacije koje će izgled učiniti ekskluzivnijim. Na primjer, kombinacija bež i nježno ružičaste izgleda jako sofisticirano. Ovo je jedna od najomiljenijih kombinacija jer u svakom dijelu godine izgleda vrlo elegantno. S obzirom na to da mnoge žene imaju više komada u ovim bojama biće jednostavno napraviti puno kombinacija, a to je uvijek odlično.

odjeća
foto: Instagram/Pinterest

Smeđa + žuta

Ova kombinacija oduševiće žene koje obožavaju zemljane tonove u svojoj odjeći. Komadi u žutoj boji ili modni dodaci mogu osvježiti komade odjeće u smeđoj boji. Uvijek možete birati hoćete li staviti naglasak na smeđu ili žutu. Žuta haljina i smeđe čizme mogu izgledati jako stilizovano u kišnim jesenjim danima.

odjeća
foto: Instagram/Pinterest

Kraljevsko plava + crvena

Obje boje, kraljevsko plava i crvena, su posebne i mogu izgledati vrlo ekstravagantno zato nije neobično što ova kombinacija izgleda skupo. Ako mislite da bi dva komada odjeće u ovim bojama bila previše za vas možete se igrati s modnim dodacima ili nakitom u ovim bojama. Haljina u kraljevsko plavoj boji s crvenim naušnicama može biti dobitna kombinacija, a opet manje upadljiva.

odjeća
foto: Instagram/Pinterest

Smeđa + tirkizna

Moda je za mnoge žene prava avantura i mjesto gdje izražavaju svoju hrabru stranu. Upravo ovakvim ženama dopašće se ova kombinacija boja. Komadi u smeđoj boji su vrlo česti u ženskim ormarima, a boja poput tirkizne može potpuno promijeniti cijeli lnačin na koji je nosite. Važno je jedino da svaka žena sebi prilagodi kombinacije koje joj se dopadaju i kojima najbolje izražava sebe.

odjeća
foto: Instagram/Pinterest

Bonus video: