Kejt Midlton i kraljica Rania u ružičastom: Kojoj bolje stoji?

Dok su se članice kraljevskih porodica odlučile za nježnu roze, modni znalci poručuju da je jesenjih hit jača nijansa ove boje

10184 pregleda 2 komentar(a)
Kejt Midlton i kraljica Rania, Foto: Instagram/Photocollage
Kejt Midlton i kraljica Rania, Foto: Instagram/Photocollage

Jordanska kraljica Rania je prošle sedmice boravila u Sjedinjenim američkim državama gdje je, između ostalog, posjetila i Njujork. U najnaseljenijem gradu SAD-a tom je gostovala u televizijskoj emisiji "Dobro jutro, Amerika". Za tu priliku je odabrala odijelo nježno ružičaste boje ispod kojega je imala i bluzu u istom tonu.

roze
foto: Instagram

Modni znalci odmah su prepoznali da je riječ o sakou asimetričnog kroja i pantalonama s potpisom Alexandera McQueena uz Dior štikle, piše Gloria.

roze
foto: Instagram

Odijelo slične boje ove godine je nosila i Kate Midlton. U junu se pojavila takođe u roze pantalonama i sakou s potpisom Alexandera McQueena. Iako njeno i odijelo kraljice Ranije nisu istog kroja i nijanse,modni znalci su primijetiti sličnost ova dva stajlinga, koji su kreacija iste modne kuće.

roze
foto: Instagram

Inače, dok je nježna roze bila veliki hit proljeća i ljeta, u jesenjim kombinacijama znatno su prisutnije tamnije nijanse ove boje. U novim kolekcijama dominaciju ove boje prihvatili su Prada, Loewe, Dolce & Gabbana i brojni drugi brendovi, ali niko tako snažno kao Valentino.

roze
foto: Valentino

Ova nijansa već dobila nadimak Valentino roze, a nešto slično uradio je osnivač brenda Valentino Garavani, kada je 90-ih upečatljivu crvenu usko povezao sa svojom modnom kućom.

roze
foto: Valentino
roze
foto: Valentino
roze
foto: Valentino

Bonus video: