ZANIMLJIV TRIK

Isprobajte: Evo šta se dešava ako stavite malo šećera u šampon

Ne morate brinuti o tome što se šećer lijepi, jer se on, nakon što obavi svoj posao, zahvaljujući vodi otapa bez traga i mirisa

9638 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Svi znamo da uzimanje šećera nije dobro za naše tijelo, ali njegovo djelovanje na kosu može biti drugačije.Postoji puno prirodnih ljekova koje možemo koristiti za zdravlje i ljepotu vlasišta i kose, a mnogi od vas su vjerovatno već isprobali, na primjer, ispiranje sirćetom ili obloge s maslinovim uljem ili lanenim uljem.

Ali, šta se dešava ako u šampon dodamo kašiku šećera?

Savjet da isprobate ovaj jednostavan trik dolazi od poznate dermatološkinje Francesce Fusco koja tvrdi da ovaj prirodni sastojak djelotvorno doprinosi zdravijem vlasištu.

Kako? Šećer pomiješan sa šamponom omogućava nježan piling kože koji s jedne strane eliminiše mrtvu kožu, a s druge strane omogućava bolje djelovanje korištenih proizvoda. Nakon što se koristi zajedno sa šamponom, zapravo, šećer koji djeluje kao prirodni piling omogućiće vam bolje upijanje regeneratora ili maski za kosu, prenosi Novi list.

Kako koristiti šećer za kosu

Sistem je vrlo jednostavan: kada perete kosu, u dozu šampona koju planirate da koristite dodajte kašiku šećera. Ovaj mali trik, prema mišljenju stručnjakinje, najbolje će vratiti vlasište u dobro stanje i tako pomoći u slučaju peruti, iritacije ili svraba.

Naime, dodavanje kašike šećera omogućava nježan piling vlasišta, dok šampon, eliminišući mrtve ćelije kože i nakupljenu prljavštinu, omogućava dubinsko čišćenje vlasišta, sprječavajući pojavu masnoće na korijenu.

Ne morate brinuti ni o tome što se šećer lijepi, jer se on, nakon što obavi svoj posao, zahvaljujući vodi otapa bez traga i mirisa.

Bez pretjerivanja

Kao i inače, ne smije se pretjerivati. Ovaj prirodni lijek ne smijete koristiti pri svakom pranju kose.

Preporuka je da se koristi kod svakog trećeg, četvrtog ili petog pranja. U protivnom, rizikujete da dobijete suprotan učinak: prečesta upotreba šećera zapravo bi iritirala vlasište.