Zbog ovog predmeta Ralf Loren se izvinio meksičkim Indijancima

Modna kuća slavnog kreatora objavila je da pokušava da utvrdi zašto je taj proizvod još izložen u prodavnici i zbog toga "izrazila duboko žaljenje

4106 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Američki modni dizajner Ralf Loren izvino se što je u svoju kolekciju uvrstio odjevni predmet s uzorkom koji je navodno kopirao od meksičkih Indijanaca

Optužbe za plagiranje prva je Lorenu uputila supruga meksičkog predsjednika Beatris Gutijerez. Meksiko je slične pritužbe iznosio i ranije protiv drugih velikih brendova. Ralf Loren rekao je da je "iznenađen" što je odjevni predmet, lagani ogrtač, još u prodaji jer je prije više mjeseci dao "naredbu" da se povuče, prenosi agencija Hina.

Novinska agencija Rojters je objavila da je pronašla taj odjevni predmet ponuđen na prodaju preko interneta za stotine dolara.

Supruga meksičkog predsjednika podijelila je na Instagramu snimak ogrtača izloženog uprodavnici sportske odjeće, koji nosi markicu Ralf Loren. Kazala je da je već ranije primijetila kako je Loren oduševljen ornamentikom meksičkih Indijanaca ali "kopiranje" tih ornamenata "ilegalno je i nemoralno", poručila je.

Beatris Gutijerez, koja je pisac, rekla je da Laurenov ogrtač vjerno plagira ornamente Indijanaca Contla i Saltillo i savjetovala dizajneru da tim indijanskim zajednicama isplati odštetu.

Bonus video: