Jesenji modni trendovi: Za svakoga po nešto

Kožna suknja jedan je od favorita ove jesenje sezone, a možete pronaći mnogobrojne modele

7943 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest/minimagazin.info
Ilustracija, Foto: Pinterest/minimagazin.info

Dok još vladaju temperature visoke za ovo doba godine, prije nego što se umotamo u debele kapute i jakne, iskoristite priliku i isprobajte neke od trendova koji vladaju ove jeseni. Među najpopularnijima su ove sezone, a može ih “iznijeti” baš svaka žena.

Ljubičasta

odjeća
foto: Pinterest/minimagazin.info

Ljubičasta, kao i sve njene nijanse, vodeća je boja ove jesenje sezone. Riječ je o raskošnoj boji i njenim nijansama koje svaku kombinaciju mogu podići na viši nivo, učiniti je mnogo interesantnijom i upečatljivijom, bilo da odlučite da ih kombinujete sa neutralnim nijansama ili međusobno. Ukoliko se odlučite za ovo drugo, dobijate fantastičan stajling koji je vrijedan svake modne piste, piše minimagazin.info.

Pletena haljina

odjeća
foto: Pinterest/minimagazin.info

Jesen je ponekad i prevrtljivo godišnje doba pa uopšte ne čudi zbog čega su pletene haljine jedan od najboljih izbora tokom kišnih dana i prohladnih večeri. Ovdje postoji više opcija, a jedna od najboljih svakako je pletena haljina dugih rukava. Kada je riječ o kroju, s modelima koji se šire od struka (A kroj) i sežu do pola lista, zaista nikada ne možete pogriješiti. Boja? Bilo koja, ali s prekrasnim jesenjim nijansama nema greške.

Kaubojke

odjeća
foto: Pinterest

Mada se mnogim ženama ne dopadaju, kaubojke su ipak jedan od vodećih trendova i ove sezone. Veoma dobro ih možete iskombinovati sa raznim modelima pantalona, farmerica, suknji i haljina. Ako vam je udobnost na prvom mjestu, model sa punom petom pravi je izbor za vas.

Tamni teksas

odjeća
foto: Pinterest/minimagazin.info

Komadi garderobe od teksasa uvijek su popularni i oko toga nema polemike. Međutim, tokom određene sezone neki od njih su popularniji, a tako je i ove jeseni. Iako teksas jakne nećemo izbaciti iz svakodnenog stajlinga, ono što sigurno hoćemo dodati jesu tamne farmerice. One veoma dobro mogu iskombinovati sa svim drugim komadima garderobe, bez obzira na to koje su boje.

Koža

odjeća
foto: Pinterest/minimagazin.info

I nije preveliko iznenađenje, imajući u vidu da su komadi garderobe od kože gotovo svake jesenje sezone, na mnogobrojne načine, u vrhu popularnosti. Međutim, ono što je novina ove jeseni jeste da primat preuzimaju donji dijelovi garderobe od kože, u prvom redu suknje (mini, midi ili maksi) pa zatim pantalone i helanke. Kožna suknja jedan je od favorita ove jesenje sezone, a možete pronaći mnogobrojne modele. Naravno, za veoma ženstven i elegantan stajling, kožna suknja olovka kroja jedan je od najboljih i najupečatljivijih izbora. Boja? Nećete pogriješiti sa bilo kojom, ali imajući u vidu da je jesenja sezona, bordo i tople zemljane nijanse pun su pogodak.

Odijelo

odjeća
foto: Pinterest/minimagazin.info

Vladavina odijela se nastavlja i dalje pa je upravo ovo jedan od veoma popularnih trendova i ove jesenje sezone. Ovdje postoji tako mnogo opcija i zaista je nekada teško odlučiti se samo za jednu, ali ono što je dobro kod bilo kojeg odijela jeste da pantalone i pripadajuću jaknu možete kombinovati i sa drugim komadima garderobe odnosno ne morate ih uvijek nositi skupa.Ove jeseni glavnu riječ vode odijela u nekoj od upečatljivih, raskošnih i upadljivih boja: ružičasta, ljubičasta, svijetlo zelena, zagasito narandžasta…

Bonus video: