Evo kako patike možete da kombinujete sa svakom vrstom odjeće

Nekada se smatralo da patike ne mogu da se nose na elegantan način, ali to vrijeme je davno prošlo

9096 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram/Pinterest
Ilustracija, Foto: Instagram/Pinterest

Bilo da se spremate za šetnju gradom ili odlazak na posao, patike su idealna obuća koje mogu obezbijediiti stil i udobnost koja nam je svakodnevno neophodna. Patike sve više postaju prihvaćena modna obuća i sve više se nose i izvan 'street style' kombinacija.

obuća
foto: Pinterest

Sa pojavom bezbrojnih novih stilova i oblika patika pomjerila se granica kojom su se patike ranije smatrale strogo sportskom obućom.

obuća
foto: Pinterest

Iako nisu prvi izbor ukoliko težite sofisticiranom izgledu, elle.rs je izdvojio nekoliko načina da stilizujete vaše patike kako bi izgledale odlično uz bilo koju odjeću.

1. Isprobajte sofisticirane pantalone za svaki dan

Pantalone na crtu su oličenje uglađenog stila. Bilo da ih uparite sa vašim omiljenim patikama za odlazak na posao ili za šetnju gradom, ova kombinacija nesumnjivo daju elegantan izgled. Probajte i da stilizujete pantalone slobodnog kroja sa patikama za moderan i 'trendy' izgled.

obuća
foto: Instagram/Pinterest

2. Uparite patike sa mini-suknjom

Podignite sportsku obuću na sasvim novi nivo uz mini detalj. Patike dodaju ležeran i sportski element svakoj mini haljini, suknji ili šortsu. Iako ovi komadi često iziskuju visoke potpetice, predlažemo da pokušate da ih iskombinujete sa patikama, koje će vam omogućiti izazovan izgled i udobnu obuću.

obuće
foto: Pinterest

3. Dodajte svom kaputu malo ležernosti

Iako nas kaputi griju, ponekad mogu izgledati previše profesionalno, što nije poželjno ukoliko težite ležernijem izgledu. Za urban i sofisticiran styling preporučujemo da svoj kaput ponesete uz omiljene patike i uživate u kombinaciji sportsko-elegantne odeće koja stvara šik izgled za koji ćete sigurno dobiti komplimente.

obuća
foto: Instagram/Pinterest

4. Uvijek savršene u kombinaciji sa farmerkama

Kao savršena podloga za svaku kombinaciju, farmerice daju prostora drugim komadima i detaljima da dođu to izražaja. Iskombinujte svoje omiljene farmerke sa bilo kojim patikama za elegantan izgled koji nikada neće izaći iz mode.

obuća
foto: Instagram/Pinterest

5. Isprobajte monohromatski izgled

Patike izgledaju najbolje kada dodaju estetiku odjeći sa kojom su uparene. Monohromatski outfit sa odgovarajućim parom patika čini da izgledate kao da ste i'spali' iz nekog izloga, a iako je cio izgled u jednoj boji - on ne izgleda jednostavno i neprivlačno. Pokušajte da uparite krem odeću sa bijelim patikama za moderan i elegantan izgled.

obuća
foto: Instagram/Pinterest

Bonus video: