Kako odabrati farmerice: Uz ove savjete naći ćete savršene

Olakšajte sebii kupovinu farmerica i pronađite one kao krojene za vas

6486 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Farmerice su jedan od onih bezvremenskih komada odjeće koji uvijek idu uz sve. Upravo zato je važno odabrati one koje će vam stajati kao salivene.

Ali, ponekad je to lakše reći nego učiniti. Pronaći prave farmerice koje će stajati kao krojene za vas može biti pravi izazov. Nekoliko savjeta koji će biti od koristi pri izboru i kupovini koje donosi Novi list, ukolikoih pažljivo slijedite povećaće šanse da pronađete idealan par omiljenih pantalona.

Ne slijedite slijepo modne trendove

Trendovi dolaze i prolaze, ali dobar par farmerica u kojima ćete se uvijek osjećati i izgledati sjajno vrjedniji je od usputne mode.

farmerice
foto: Pinterest

Ako su u trendu, na primjer, pantalone niskog struka, a vama nikako ne stoje i ne ističu vam tijelo na najbolji način, sve što ćete uraditi ako kupite takav par jeste - potrošiti novac, a na kraju dana nećete biti zadovoljni.

Kod farmerica važi: bolje jedne, ali vrijedne, što se ne odnosi samo na cijenu, već i na kvalitetui kroj koji odgovara vama i vašem tijelu.

Imajte na umu da se farmerice vremenom šire

Kada isprobavate farmerice, moguće je da ćete htjeti da uzmete veličinu više jer će vam manje izgedati preusko.

farmerice
foto: Pinterest

Međutim, imajte na umu da će se s vremenom opustiti i malo raširiti.

Trik za izbor prave širine struka

Mnoge farmerice dolaze u različitim varijantama širine struka, a ovo je generalni trik kako uvijek pogoditi idealnu širinu.

Nakon što obučete farmerice, pokušajte da ugurate ruku između leđa i struka farmerica. Ukoliko vam stane čitava ruka, onda su one u struku ipak preširoke, što u konačnom može uticati na to da vizuelno prošire struk.

Ako možete da ugurate prst ili dva, onda već govorimo o situaciji pronalaska idealne širine struka.

farmerice
foto: Pinterest

Međutim, ako se s time mučite i treba da uvučete stomak ili se savijete, onda su velike šanse da su vam farmerice u struku premale. Osim što neće izgledati lijepo, u njima vam neće biti prijatno.

Pripazite na količinu materijala u predjelu međunožja

Imajte na umu da će vam se farmerice u predjelu međunožja takođe malo raširiti nakon nekog vremena. Zato, kada isprobavate nove, u tom predjelu ne bi smjele da vise ili budu opuštene.

farmerice
foto: Pinterest

Drugim riječima, ako rukom možete uhvatiti taj dio, onda to znači da su vam vjerovatno prevelike.

Poigrajte se s krojevima

Na tržištu postoje brojni stilovi farmerica - nemojte se bojati da ih isprobate bilo da su uske, široke, visokog ili niskog struka, kraće ili duže… Tek tada ćete vidjeti koji kroj vam stoji i naglašava liniju, a koji baš i ne.

farmerice
foto: Pinterest

Nerijetko se dogodi da “zapnemo” s određenim krojem jer smo već navikli na njega, ali možda postoji neki bolji, a to ne možete znati dok ne probate.