Đorđo Armani objavio memoare

Emotivno govori i o Serđu Galeotiju, njegovom životnom partneru koji ga je naučio novom pogledu na svijet. Iako ga je Galeoti napustio sa svega 40 godina nakon kratke borbe s leukemijom, Armani tvrdi da je promijenio njegov život kada ga je nagovorio da pokrene svoj brend

3222 pregleda 0 komentar(a)
Armani, Foto: Shutterstock
Armani, Foto: Shutterstock

Jedan od najvećih modnih dizajnera svih vremena je 88-godišnji Đorđo Armani, koji je centar mode iz Francuske prebacio u Milano i napravio svojevrsni potres u modnom svijetu. Vizionar i nevjerovatan umjetnik opisao je svoj put u memoarima, a u njima će se naći i mnoge ‘pikanterije’ iz svijeta mode.

Modni velikani iz dana u dan ispisuju istoriju mode, a sopstvene zapise u obliku memoara napisao je i italijanski modni genijalac Đorđo Armani. Djelo je isprepleteno istorijom njegove kuće sa pola vijeka italijanske istorije, ali i događajima iz života koji su uticali na njegovo stvaranje.

Djelo “Per amore” nastavak je memoara iz 2015. godine, koji su objavljeni povodom 40. godišnjice brenda.

U najnovijim zapisima veliki Armani otkrio je više sadržaja koji se tiču najnovijih događaja koji su mijenjali perspektive i ciljeve umjetnika, ali i poticali ga na promišljanja. Dotakao se vlastitih početaka od djetinjstva u Pjaćenci do preseljenja u Milano, ali i početka modne kuće sa njegovim imenom.

Nastanak brenda označen je željom da se ‘centar mode’ preseli iz francuskog Pariza i od Milana stvori novu prijestolnicu mode. San vizionara koji se ostvario 1975. godine rođenjem kompanije koja nosi njegovo ime i koja je danas, gotovo 50 godina kasnije, bedem ‘Made in Italy’ u cijelom svijetu.

Izbor fotografija, uključujući privatne i lične, propraćen je izjavama nastalim tokom godina u kojima dizajner govori o sebi, svojoj mladosti, dragim ljudima i svojoj karijeri.

Emotivno govori i o Serđu Galeotiju, njegovom životnom partneru koji ga je naučio novom pogledu na svijet. Iako ga je Galeoti napustio sa svega 40 godina nakon kratke borbe s leukemijom, Armani tvrdi da je promijenio njegov život kada ga je nagovorio da pokrene svoj brend.

Galeotijeva vjera u Armanija natjerala je poznatog dizajnera da napusti posao, pa su zajedno osnovali modni brend “Giorgio Armani” u kojem je Galeoti bio generalni direktor koji je vodio finansije. Iako su s velikim snom započeli 1975. pozajmicom od 90.000 dolara, izgleda da je to bio najbolje iskorišten posuđeni novac u istoriji mode.

Bonus video: