Ove cipele i torba obilježile su godinu na izmaku

Godinu čiji je kraj blizu obilježili su razni trendi modeli, a ovo su samo neke od najpretraživanijih cipela i torbica 2022. godine

4256 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram
Ilustracija, Foto: Instagram

Velikim godišnjim izveštajem modna stranica za pretraživanje Lyst pružila je uvid u brojne trendove koji su ove godine uzeli zamah na modnoj sceni, pa tako i otkrila koje su cipele i modni dodatak obilježili godinu na izmaku.

Ove godine više od 200 miliona ljudi pretraživalo je, otkrivalo nove stvari i kupovalo na modnoj stranici Lyst, a njihove navike uz brojne druge parametre uzeli su u obzir i objedinili u veliki godišnji izvještaj.

Titulu brenda godine prema Lystu ponio je italijanski Miu Miu. Od viralne minijaturne suknje do omiljene torbice slavnih dama Wander, godina na izmaku protekla je u znaku italijanskog brenda. Baletanke s potpisom Miu Miu takođe su obilježile 2022. godinu zahvaljujući američkoj it devojci Beli Hadid, ali i popularnosti trenda ‘balletcore’ koji je posebno zaživei među pripadnicima generacije Z na TikToku, piše Elle.

Ogroman usjpeh na modnoj sceni ove godine imao je i brend Diesel na čelu s Glennom Martensom kao novim kreativnim direktorom. U Lystovom godišnjem izveštaju ponio je titulu ‘logo godine’, između ostalog, zahvaljujući svojoj hit torbi 1DR i armiji slavnih obožavatelja.

Titulu cipela godine, ni manje ni više, osigurale su kultne klompe Boston brenda Birkenstock čime su nadmašile anatomske sandale Arizona kao najpopularniji model s potpisom njemačkog brenda.

U prvim mjesecima aktualne godine potražnja za Boston klompama na Lystu je porasla za nevjerovatnih 593 %, a svakom obnovom zaliha prodaju se brzinom svjetlosti.

I dok su klompe Boston proglašene cipelama godine, Pradina Re-Nylon Re-edition 2000 torba presvučena svjetlucavim cirkonima proglašena je modnim dodatkom godine. U ljetnjim mjesecima pretrage za ovom torbicom porasle su za 131 % najviše zahvaljujući ljubiteljima estetike 90-ih.

Hashtag #pradanylonbag ove je godine na TikToku imao preko 4,2 miliona pregleda.