Želite promjenu u novoj godini? Odaberite neku od ovih frizura

Lista frizura kojima stručnjaci predviđaju veliku popularnost u 2023. godini

7920 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Nova godina sa sobom često donese male i/ili velike promjene. Jedna od najjednostavnijih promjena je promjena frizure.

Ako biste i sami rado napravili promjene na svojoj kosi, ali ne znate u kojem smjeru krenuti, možda vam pomogne lista frizura kojima stručnjaci predviđaju veliku popularnost u 2023. godini.

Zapravo, mnogi trendovi koji su obilježili 2022. godinu nastaviće da vladaju i idućom godinom. Šiške-zavjese, bob, slojevito ošišana kosa... Sve su to frizure čijoj se popularnosti ne nazire kraj. Riječ je o klasicima koji će biti popularni još dugo, dugo. Sedam takvih frizura s kojima ćete biti u trendu, ali i koje zapravo ne zavise od trendova, pogledajte u nastavku.

Možda se među popularnim frizurama za 2023. godinu o kojima piše Zadovoljna, krije i vaša nova frizura.

1. Slojevito ošišana duga kosa

Slojevito ošišana kosa nikad neće izaći iz mode, zbog čega ćemo divne slojeve viđati često i u 2023. godini. Slojevi laskaju našem licu, uokviruju ga i frizuru čine savršenom. Osim toga, vrlo su jednostavni za održavanje.

2. Kratki bob

Naredna godina biće samo još jedna godina u kojoj će bob sa svim svojim verzijama biti među najpopularnijim frizurama. U godini koja dolazi posebno popularne biće vrlo kratke verzije ove frizure.

3. Kosa srednje dužine nadahnuta 90-ima

Bogati volumen u kombinaciji s kosom srednje dužine izgleda sjajno, zar ne? Ako svojom frizurom želite da slavite trendove koji su obilježili 90-e, ovo je jedna odlična opcija.

4. Tupi bob

Tupo ošišani bob kraća je frizura koju karakteriše ravno ošišana linija. Ova frizura bez slojeva jedna je od najpopularnijih verzija boba, a biće vrlo popularna i u 2023. godini.

5. Frizura sa šiškama

Kako sam naziv kaže, popularne će biti frizure sa šiškama koje izgledom podsjećaju na grlo flaše. Ove šiške sjajan su dodatak frizuri, koji dodatno uokviruje lice i naglašava oči.

6. Duga, ravno ošišana kosa

Ovo je još jedna frizura koja zapravo ne zavisi od trendova i uvijek je popularna. Njen opis vrlo je jednostavan. Kao što kaže naslov, kosa je duga i ravno ošišana, bez slojeva.

7. Šiške-zavjese u kombinaciji s raznim frizurama

Kosa raznih dužina u kombinaciji sa šiškama-zavjesama biće pun pogodak. Podsjetimo, šiške-zavjese su šiške razdijeljene na sredini i podijeljene u dva pramena. Prednost ove verzije šiški je ta da ih je lako maknuti sa strane kako biste otvorili lice, a njihova dužina idealna je i za isticanje jagodičnih kostiju. Takođe, riječ je o šiškama koje je najlakše održavati, a svi znamo kako nakon šišanja šiški vrlo često i vrlo brzo uslijedi žaljenje.

Bonus video: