Šarenoliko: Ovo su modni trendovi za 2023. godinu

Modni insajderi već mjesecima znaju šta ćemo nositi u nadolazećim mjesecima i koji će trendovi uskoro preplaviti police prodavnica i ulice

8899 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram/Journal
Ilustracija, Foto: Instagram/Journal

Trendove diktiraju modne revije na kojima se predstavljaju kolekcije za nadolazeće proljeće i ljeto, a u novije vrijeme vidljiv je uticaj popularnih serija i pop zvijezda.Ovo su trendovi za 2023. godinu koje ćemo uskoro viđati svuda.

Odijela i blejzeri

Dobra vijest za sve ljubiteljike blejzera. Sakoi i ženska odijela nosiće se i u 2023. godini, najviše u omiljenom 'oversized' izdanju. Chanel, Valentino i Victoria Beckham u svojim kolekcijama za proljeće su predstavili odlične modele sakoa u opuštenim, muškim krojevima, piše Journal.

odjeća
foto: Instagram/Journal

Mini suknje

Uz povratak dvijehiljaditih i seriju “Gossip Girl” kao modnu referencu, nakon dužeg vremena gradski asfalt ponovno će osvojiti vrtoglave mini suknje. Kako bi obezbijedili prefinjen izgled, nosićemo ih uz već pomenute dugačke blejzere, rolke i košulje klasičnog kroja, ili majicu s logom omiljenog benda.

odjeća
foto: Instagram/Journal

Šlicevi

Haljine i suknje s visokim prorezima na neko su vrijeme nestale s radara, ali u 2023. godini ponovno će biti u fokusu. Dries Van Noten, Prada i Givenchy potvrdili su povratak ovog trenda.

odjeća
foto: Instagram/Journal

Gotik čipka

Jeste li spremni za povratak čipke? Modne kuće Burberry, Versace i Dior svojim proljećnim kolekcijama su najavile povratek ovog riskantnog materijala u kul, gotičkom stilu. Ako se odlučite za čipku, inspiraciju pronađite u Wednesday Addams.

odjeća
foto: Instagram/Journal

Plava

Nakon Barbie roze trenda i vladavine ljubičaste boje, u 2023. na tron se uspinje električno plava. Od odijela, preko modnih dodataka pa sve do cipela, šuška se da će ovo biti najpopularnija vedra boja.

odjeća
foto: Instagram/Journal

Haljine s izrezima i prorezima

Veliki povratak nadolazeće godine imat će haljine s raznoraznim prorezima, uglavnom u predjelu stomaka i na leđima. Potražite fotografije s prolječnih revija kuća A.W.A.K.E i Valentino za inspiraciju. Asimetrični krojevi haljina takođe će biti veliki hit.

odjeća
foto: Instagram/Journal

Teksas uz teksas

Isprani teksas, tie dye teksas, teksas na teksas… Baš kao u dvijehiljaditima, teksas će se nositi u svim mogućim izdanjima i modnim stilovima – od vojničkog do hipijevskog.

odjeća
foto: Instagram/Journal

Koža

Modne kuće Versace, Prada i Tod’s na svojim revijama su za proljeće 2023. godine dale važan prostor 'biker chicu', odnosno komadima od kože. Jakne, suknje i pantalone od vještačke ili prave kože kombinovaće se uz štikle, male torbe i oversized sunčane naočari.

odjeća
foto: Instagram/Journal

Radnički glam

U Y2K stilu, nosit će se kombinezoni od satena, radničke cargo pantalone s brojnim džepovima i suknje opuštenog kroja i niskog struka. Odvažniji će svoje “radničke glam komade” nositi uz cipele s visokim potpeticama, a ostali uz patike i čizme u vojničkom stilu.

odjeća
foto: Instagram/Journal

Zemljani tonovi

Niste fan kobalt plave boje, a ne privlače vas ni kompletno crne kombinacije? Možda ćete svoju proljećnu inspiraciju pronaći u novom nastavku filma “Dina” i proljetno/ljetnoj kolekciji kuće YSL, koja obiluje bojom pijeska, maslinastozelenom bojom, bojom senfa i smeđim nijansama.

odjeća
foto: Instagram/Journal

Resice

Na topovima trouglastog, na mini suknjama, jaknama ili haljinama, dramatične resice unijeće dašak glamura svakoj modnoj kombinaciji tokom sljedeće godine.

odjeća
foto: Instagram/Journal

Bonus video: