Severina: Pokazala kako 'gola' haljina može značiti dobar ukus

Na crvenim tepisima vidjeli smo mnogo varijanti golih haljina koje su i najblaži modni kritičari proglasili neukusnima, ali ovaj model nije takav

11220 pregleda 2 komentar(a)
Severina, Foto: Instagram/severina
Severina, Foto: Instagram/severina

Hrvatska pjevačica Severina Vučković je na svom zvaničnom profilu na Instagramu objavila galeriju fotografija na kojima pozira u haljini dizajnerke Norme Kamali. Obožavateljike Carrie Bradshaw i serije "I tek tako" vrlo dobro znaju o kojoj haljini je riječ.

To je model pod nazivom Diana, koju je Carrie nosila u jednoj od epizoda serije.

Iako je u pitanju dizajnerski komad, ipak se ne radi o kreaciji luksuzne skupocjene modne kuće, pa je uslovno rečeno povoljna cijena sigurno pogodovala ogromnoj popularnosti koju je haljina stekla preko noći. U jednom trenutku bilo ju je nemoguće naručiti jer je stalno bila rasprodata, piše Zadovoljna.hr

Budući da je u pitanju rastegljiv model koji se lako prilagođava svakom obliku tijela i veličini figure, odnosno model koji dobro stoji svakoj ženi, ne čudi što je kreacija izazvala tako veliko interesovanje. Severina u svom ormaru već ima zlatnu verziju ove haljine, koju je nosila na koncertu u Celju, a sada je otkrila da nije odoljela još jednom modelu.

Varijanta napravljena od crnog providnog materijala ima ušiven bodi u boji kože, koji dodatno naglašava iluziju gole haljine.

haljina
foto: Norma Kamali

Podsjetimo, gola haljina naziv je za modele napravljene od providnih materijala koji otkrivaju tijelo ili za one koji su izrađeni od materijala boje kože. Na crvenim tepisima vidjeli smo mnogo varijanti golih haljina koje su i najblaži modni kritičari proglasili neukusnima, ali ovaj model Norme Kamali pravi je dokaz da gola haljina stvarno ne mora prelaziti granicu dobrog ukusa.

Bonus video: