Pet grešaka koje ljudi prave pri kombinovanju zimske odjeće

Zimsku sezonu mnogi željno iščekuju zbog mogućnosti da kombinuju više odjeće nego u ljetnjim mjesecima. Međutim, iako je eksperimentisanje sa slojevitom odjećom veoma interesantno, postoje greške koje možete napraviti sasvim nesvjesno

5853 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Facebook
Ilustracija, Foto: Facebook

U modi ima pravila koja se dosljedno poštuju, ali neke greške možete napraviti a da ih ne primijetite. Sve je u redu ako se odlučite da vam se nesto baš dopada, ma sta "znalci" mislili o tome. Ali, ako se odlučite za neku od kombinacija u nastavku - provjerite je to baš to što ste htjeli.

Zimska jakna bez šala

Kombinacija kaputa ili jakne sa golim vratom često kvari kombinaciju jer se vide slojevi odjeće ispod, koji stvaraju utisak nedovršenosti ili čine da vaša kombinacija izgleda kao da ste je obukli minut prije izlaska.

Torbica sa zimskom odjećom

Mala torbica sa velikom jaknom može učiniti vašu siluetu nepotrebno velikom. Modni eksperti preporučuju nošenje većih torbi ili cegera.

Kombinovanje spoljne odjeće sa mini suknjom

Kada se mini suknja ukombinuje sa jaknom ili krznenim kaputom u kojem noge dolaze do izražaja, postoji rizik da kombinacija izgleda kao da ispod jakne ili kaputa ne nosite ništa. Zato ju je bolje kombinovati sa dužim zimskim komadima.

Kape koje se ne slažu

Prema riječima modnih eksperata, određene kape, poput beretki, se ne slažu sa pufnastim jaknama. One mnogo bolje idu uz kaput.

Kratka jakna sa dugačkim džemperom ili jaknom

Zimska jakna ili kaput bi trebali da budu dovoljno dugački da pokriju sve slojeve odjeće koje nosite ispod. Dugi džemperi se mnogo bolje kombinuju sa jaknama do koljena.

Bonus video: