Četiri zimska modna hita: Čuvaće vas od hladnoće

Uz njih je zima prijatnija - garantuju toplotu, a pritom izgledaju veoma moderno

7220 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Niske temperature, kiša, snijeg i bura zahtijevaju drastične modne mjere. Na prvom mjestu je toplota i udobnost, a tek onda pitanje da li odjevna kombinacija izgleda dobro. Zimski komadi su većinom itekako stylish, a slojevito odijevanje omogućava brojne načine poigravanja sa stilom.

Dok ljeti malo toga možete da učinite kako biste ublažili vrućinu, zimi uz adekvatne komade možemo izbjeći osjećaj hladnoće i boraviti na otvorenom bez straha od prehlade.

Vunene čarape, pletiva, termo helanke – samo su neki od komada bez kojih ne možemo da zamislimo hladne dane. Novi list izdvaja četiri neophodna komada odjeće za ovu zimu.

Termo helanke i majice

Zimske helanke su odličan izbor za prvi sloj, a ako dan nije prehladan možete da ih nosite i bez ičeg ispod. Prilikom kupovine obratite pažnju na oznake. Birajte one sa oznakom “termo”, jer su napravljene od posebnog materijala koji dodatno grije. Takve helanke su često deblje. Ako želite da uložite malo više novca, birajte helanke od merino vune. Takođe se odlučite za termo potkošulje koje imaju istu ulogu. One su odličan izbor ako ste izuzetno zimomorni. Kako postoje helanke od merino vune, tako u ponudi možete naći i potkošulje od istog materijala.

Džemperi

Debeli vuneni džemperi su neizostavan zimski komad. Preporučuje se kupovina prevelikih modela ispod kojih možete da nosite debele potkošulje i tako se osigurate protiv zime. Ove sezone su izrazito popularni džemperi širokog kroja na prugice.

Rolka

Još jedan komad odjeće bez kojeg su hladni zimski dani nezamislivi. Rolke nikad ne izlaze iz mode i uvijek izgledaju elegantno i prefinjeno. Ako ju iskombinujete sa ogrlicom ili lančićem, vaš zimski stajling će biti veoma šik.

Perjani prsluci

Prsluci su se ove sezone vratili u punom sjaju i dolaze u raznim varijantama. Možete da ih nosite preko pamučnih majica, ali takođe odlično izgledaju iznad široke pletenine. Njihova prednost je što griju tačno onaj dio tijela kojem je uvijek potrebna dodatna toplota.

Bonus video: