Pet modela torbi: Dominiraće tokom naredne godine

Među ovim modelima sigurno ćete pronaći barem jedan koji će odlično upotpuniti vaše odjevne kombinacije

10318 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Nakon što ostavimo iza sebe praznične dane, vrijeme je za razmišljanje o modnim dodacima s kojima ćemo ušetati u Novu godinu. Sniženja su u toku i ponuda je nikad veća, a dizajneri su u svojim kolekcijama za proljeće i ljeto 2023. najavili nekoliko nadolazećih trendova koji vam mogu poslužiti kao inspiracija pri kupovini.

Bez obzira na to tražite li torbu za poslovne, svakodnevne ili svečane prilike, među modelima za nadolazeću sezonu zasigurno ćete pronaći barem jedan koji će odlično upotpuniti vaše odjevne kombinacije, piše Gloria.

Torbice u obliku polumjeseca

Ovaj oblik torbice već je neko vrijeme popularan, a zahvaljujući čvrstoj formi i čistim linijama podjednako dobro može da funkcioniše u poslovnim kombinacijama, kao i u onim elegantnijim.

torba
foto: Gloria.hr

Shopper torbe

Nakon dugogodišnje dominacije minijaturnih torbica, svjedočimo velikom povratku praktičnih shopper modela. Ove sezone vrijedi pravilo - što veće to bolje, a neće pogriješiti ako se odlučite za "punjeni" model ili ako se poigrate s materijalima.

torba
foto: Gloria.hr

Clutch torbe

Nakon viralne Bottegine clutch torbice sve se više brendova okrenulo ovom modelu, koji je 2000-ih i 2010-ih bio na vrhuncu popularnosti. Kožne i krznene varijante odlično će funkcionisati u svakodnevnim kombinacijama, a za večernje prilike odličan su izbor torbice s perjem i kristalima.

torba
foto: Gloria.hr

Upečatljivi materijali i detalji

Ovaj trend takođe nije novost, ali čini se da još neko vrijeme neće sići s trona. Torbice u metalik tonovima, šljokice, cirkoni i zanimljive teksture podići će i najjednostavniji styling na novi stilski nivo.

torba
foto: Gloria.hr

Čiste linije i klasične siluete

Elegantni kožni modeli torbica četvrtastog oblika bezvremenski su klasik koji ćete nositi iz sezone u sezonu.

torba
foto: Gloria.hr

Bonus video: