Hit sezone: Nosite čizme na ovaj način

Ove zime čizme se nose na poseban način - pogledajte nekoliko kombinacija

5782 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Jedna od najomiljenijih modnih kombinacija brojnih ljubiteljki mode ove zime su čizme i čarape koje proviruju iz njih. Bilo da su u pitanju gležnjače ili visoke čizme – važno je da se vide čarape.

Teško je zamisliti zimu bez omiljenog para čizama. To je ujedno i jedan od razloga zbog kojeg se radujemo hladnim modnim danima.

Dok smo tokom prethodnih sezona uz cipele obraćali pažnju na torbe, šalove ili kape, ove sezone je jedan poseban modni detalj postao izrazito trendi. U prvi plan su, naime, došle čarape. Ova kombinacija je u isto vrijeme udobna i topla, ali je i te kako moderna.

Ovo je odlična vijest za one koji vole topla stopala – ove zime možete ponosno nositi debele vunene čarape jer je to – trendi.

Koje čarape idu uz koje čizme?

Prije nego s velikim osmijehom na licu krenete da tražite najtoplije čarape, Novi list donosi modne predloge za najbolje zimske kombinacije.

Odlučite se za visoke vunene čarape koje će provirivati iz čizama. Efekt je još bolji ako se odlučite za čarape u kontrastnoj boji.

Ako više volite gležnjače, odlučite se i za niže čarape koje će tek malo biti iznad ruba vaših cipela. Ako volite smeđe tonove, izvrsno će izgledati čarape u samo malo svjetlijoj ili tamnijoj nijansi od vaših cipela.

Izuzetno dobra je kombinacija visokih čizmama i čarapa. Ovaj outfit je stvoren za večernji izlazak. Odlučite se za čizme i koljena te čarape koje će ići sve do sredine bokova. Ovu kombinaciju nosite uz kratku haljinu, suknju ili šorts.

Bonus video: