Vrijeme je za džempere: Najljepše kombinacije za zimu

Ako želite da osvježite vaše zimske kombinacije a da se pritom ne odreknete toplote i udobnosti koju nosi džemperi, isprobajte neki od ovih modnih trikova

17569 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram
Ilustracija, Foto: Instagram

Nije nikakva tajna da se u danima kada su temperature ispod nule okrećemo ka pletenim džemperima, kardiganima, haljinama i, posljednjih nekoliko sezona, pletenim pantalonama. To su komadi koji nas prate još od djetinjstva, dok su naše majke bile u ulozi stiliste, pa ne iznenađuje činjenica da se svakome desi da zapadne u modnu dilemu po pitanju kreiranja novijih, svježijih kombinacija. Ako ste se zapitali kako vaš omiljeni džemper možete da nosite u nešto drugačijem izdanju, Bonjour.ba je napravio kratki vodič za stiliziranje pletiva na 4 načina koje će dati odvažnu notu zimskim izdanjima.

Džemper i kožne pantalone

Tajna uspjeha ovog para leži u razlici između dva materijala od kojeg su napravljeni. Mekani materijal pletiva će dati nježnost nešto odvažnijem, kožnom materijalu i obrnuto. Potpuno udoban džemper možete lako uvrstiti i u poslovne kombinacije kojima će kožne pantalone dati nešto elegantniji izgled.

Džemper kao modni dodatak

Ovaj primjer nije najfunkcionalniji, ali moda ne mora uvijek da bude funkcionalna, ponekad služi samo za zabavu. Vaš omiljeni džemper ili kardigan možete da nosite umjesto šala preko kaputa ili sakoa.

Kombinacija pletenih komada

Ako želite udobnu kombinaciju iz koje nećete poželjeti da iskočite tokom cijele zime, iskombinujte nekoliko pletenih komada. Potrudite se da su boje kompatibilne ili kreirajte monohromatski izgled. Ovo je savršena kombinacija za uživanje kod kuće i za planinske izlete, ali i za svakodnevne izlaske.

Dugački džemper i rolka

Rolka je jedan od najbitnijih zimskih komada odjeće, naročito kad su u pitanju poslovna zimska izdanja. Blejzer i rolka su postali jedna od najnošenijih poslovnih modnih kombinacija. Međutim, blejzer možete da zamijenite dugačkim pletenim džemperom. Vaša zimska kombinacija dobiće sasvim novu stilsku frekvenciju.

Bonus video: