Izbor za Miss Crne Gore 11. marta

Izbor nije održavan dvije godine zbog epidemije koronavirusa, a upravo iz tog razloga predstavnica Crne Gore nije predstavljala našu državu na ovogodišnjem izboru za Miss svijeta

5227 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Izbor za Miss Crne Gore za 2023. godinu biće održan 11. marta, a do sada se prijavilo više od 300 djevojaka, saopštili su organizatori.

Izbor nije održavan dvije godine zbog epidemije koronavirusa, a upravo iz tog razloga predstavnica Crne Gore nije predstavljala našu državu na ovogodišnjem izboru za Miss svijeta.

"Još nismo donijeli zvaničnu odluku, pošto još uvijek aktivno komuniciramo I dogovaramo se sa licencorima zvaničog Izbora za Miss svijeta i pokušavamo da napravimo dogovor, da li će aktuelna Miss Crne Gore ići na ovogodišnji Izbor za Miss svijeta koji će biti održan u decembru ove godine, a djevojka koju budu izabrali sada u martu naredne godine", saopštila je Nikolina Lončar, PR menadžer Izbora za Miss Crne Gore.

Zainteresovane djevojke mogu podnijeti prijavu do početka marta. Prijava za učešće mora da sadrži ime i prezime kandidatkinje, datum i godinu rođenja, visinu, težinu, mjere (obim struka, kukova i grudi), kratku biografiju, kojim se jezikom ili jezicima kandidatkinja služi, grad iz kojeg dolazi i dvije fotografije koje su obavezne – fotografija lica i fotografija cijele figure, kao i kontakt telefon, koji je, takođe, obavezan i imejl.

Kriterijumi koje takmičarke treba da zadovolje su: visina od 175 do 185 centimetara, te težina od 55 do 65 kilograma. Donja starosna granica je 16 godina, a gornja 26, kako stoji i u propozicijama svjetskih takmičenja.

"Ono što posebno naglašavamo svaki put jeste da buduća Miss Crne Gore mora imati napunjenih 18 godina u februaru ove godine. Ovi kriterijumi nisu naša pravila, već su standardne propozicije svjetskih takmičenja. Kako oni mijenjaju propozicije u svijetu, tako se mi prilagođavamo njima", dodaje Lončar.

Prijave se mogu slati na jednu od dvije imejl adrese: nikolina724@hotmail.co.uk i missmonte2012@yahoo.com.

Izbor za Miss Crne Gore održaće se u hotelu Regent u Porto Montenegru.

Petog marta će biti održan glavni kasting u tom hotelu, na kojem će stručni žiri odabrati 15 finalistkinja. Na tom kastingu će biti predstavnici Miss YU i Miss Monte agencije, nakon kojeg ce izabrane finalistkinje ostati u hotelu u karantinu kako bi se pripremale za izbor koji ce biti odrzan 11. marta.

"Još uvijek razmatramo najbolji način kako da odredimo koje djevojke će ući u najuži izbor i od tih izaberemo najljepših 15 koje će se takmičiti za titulu. Sve djevojke koje su uredno poslale svoju prijavu na neki od naznačenih mailova bice blagovremeno obaviještene da li su ušle u uzi izbor ili ne", zaključila je Lončar.

Bonus video: