Brzi zimski piling

Probajte, ruke će vam biti zahvalne!

11471 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Zima, hladno vrijeme i vjetar nikako ne prijaju koži ruku, pa ih je potrebno dodatno njegovati. Srećom, postoji recept za brzi, domaći piling za ruke, koji treba da primijenite barem jednom nedjeljno.

Recept

U dlan ruke stavite jednu do dvije kašike šećera, a nakon toga jednaku količinu maslinovog ulja. Sastojke istrljajte između dlanova kako bi se sjedinili, a nakon toga kružnim pokretima istrljajte cijele ruke.Pustite da djeluje nekoliko minuta, pa isperite mlakom vodom, osušite ruke peškirom i nanesite losion ili hidratantnu kremu.

Pravilno pranje ruku

Pranje ruke, pogotovo zimi u sezoni gripa, često je učestalo, što takođe vodi ka prekomjernom isušivanju, odnosno ka suvoj i ispucaloj koži.

Kako biste to izbjegli, važno je da slijedite sljedeće savjete: Koristite blage sapune kako ne biste uklonili prirodno ulje sa kože, dobro isperite sapun tokom pranja, nikako nemojte prati ruke vrućom vodom jer to doprinosi dehidrataciji.

Kupke za hidrataciju kože

Možete praviti kupke dodavanjem prirodnih sastojaka koji su poznati po svojim hidrirajućim svojstvima, poput kokosovog ulja, maslinovog ulja, meda, ali i mlijeka. Ono što je sigurno jeste da će ovakav tretman vašoj koži ruku tokom zimskih mjeseci sigurno pogodovati.

Zaštita od hladnoće

Naravno, prilikom svakog izlaska napolje, ruke dobro zaštitite tako što ćete nositi rukavice. Drugačije će čitava vaša njega biti dobrim dijelom uzaludna.

Dodatni savjet: Pred spavanje nanesite kremu za ruke u debljem sloju, pa stavite rukavice kako bi koža što bolje upila potrebne sastojke. Ukoliko vam je koža izrazito dehidrirana, onda je umesto kreme za ruke tretirajte maslinovim uljem.

Savjeti, preporuke, teme o zdravlju, čekaju vas u četvrtak, 2. februara u novom broju dodatka Zdravlje, koji dobijate besplatno uz štampano izdanje Vijesti.

Bonus video: