Sedam trikova: Neka vaša odjeća izgleda skupocjeno

Ima nešto posebno u pozlaćenim dodacima – bilo da je riječ o torbici, štiklama ili nakitu – zbog čega žena izgleda kao da je sišla s naslovne strane modnog časopisa

8495 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Uz ove nekoliko modnih savjeta stilista i modnih urednika, uvijek ćete izgledati sofisticirano, dotjerano i lijepo. I ne, ne morate kupovati u prekupim radnjama da bi vaša odjeća izgledala skupocjeno.

Neka odjeća bude čista i ispeglana

I najskuplji dizajnerski komad izgledaće neuredno ako nije dobro ispeglan. Postoji razlog zašto su holivudske dive spremne da sjede u neudobnim pozama prilikom odlaska na crveni tepih – ne žele da izgledaju izgužvano i jeftino jednom kada zakorače na njega.

odjeća
foto: Pinterest

Neka blistaju i vaši modni dodaci

Dobra torbica može podići cijelu odjevnu kombinaciju. Potrudite se da i ona blista. Torbicu od lakirane kože poprskajte s malo sredstva za čišćenje stakla kako biste izbrisali sve eventualne mrlje na površini.

odjeća
foto: Pinterest

Losion za tijelo bez mirisa biće odličan saveznik u održavanju kožne torbice postojanom, mekom i čistom. Kada torbicu ne koristite ispunite je zgužvanim papirom ili nekim sličnim materijalom kako bi održala svoj oblik.

Nosite odjeću po mjeri

Isplati se odnijeti jeftin komad odjeće kupljen na rasprodaji kod krojačice kako bi ga prilagodila vašem tijelu i vašim specifičnim dimenzijama. U dobrom kroju je tajna. Ne oklijevajte da skratite nogavice pantalona ili suzite haljinu u struku. Komad koji vam saliveno stooji izgleda skuplje, slažu se stilisti.

odjeća
foto: Pinterest

Posvetite pažnju detaljima

Poznate ikone mode imaju nepodnošljivu lakoću u kombinovanju odjevnih komada u skladnu cjelinu. Ako želite da ležernom komadu farmerica podarite dozu elegancije, sparite ga s klasičnim kožnim kaišem koji ima moć da transformišei i dosadnjikavu haljinu na novi nivo. Obične farmerice, pak, podignite dobro krojenim sakoom.

odjeća
foto: Pinterest

Dodajte nešto zlatno

Ima nešto posebno u pozlaćenim dodacima – bilo da je riječ o torbici, štiklama ili nakitu – zbog čega žena izgleda kao da je sišla s naslovne strane modnog časopisa čak i kada ih nosi uz odjevne komade na koje nije potrošila puno novca.

odjeća
foto: Pinterest

Nosite jednu boju

Jednobojne modne kombinacije uvijek izgledaju lijepo, dotjerano i šik. Uz to mogu i da vizuelno izduže cijelu figuru. Moćan efekt imaće i ako sparite nekoliko komada napravljenih od različitih nijansi iste boje u jedno izdanje.

odjeća
foto: Pinterest

Odreknite se trendova

Odreknite se kupovine trendovskih komada svake sezone i usredsredite se na komade koji vam dobro dobro stoje, a nikada ne izlaze iz mode, piše zadovoljna.hr..

Bonus video: