Za krupnije žene: Idealni savjeti pri izboru odjeće

Ukoliko imate telo koje nije u dimenzijama 90-60-90 i imate ženstvene obline, ne treba da očajavate. Ovo su šoping savjeti za krupnije žene

6505 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Za većinu žena, šoping je pravo zadovoljstvo. Međutim, činjenica je da mršavije žene prilikom kupovine pred sobom imaju mnogo lakši posao. Za krupnije djevojke to uglavnom nije tako lako. Da bi šoping bio uspješan, potrebno je u malom asortimanu pronaći ono što će vam dobro stajati. U mnogim prodavnicama čak i nema odjeljka za krupnije žene, i zbog toga mnoge od njih prestaju da ih obilaze.

Ako vam u nekoj prodavnici odeće kažu da nemaju veličinu za vas, savjet je da ipak probate ono što vam se dopada.

Katja Žarkova je ruski plus sajz model. Ona je opisala jedno svoje iskustvo iz Njujorka u vezi sa kupovinom plus sajz odjeće. Ona je rekla kako se obratila jednom stilisti za pomoć i tada su zajedno otišli u kupovinu. Prvo su otišli da pogledaju odjeću onih brendova koje je ona bila precrtala kao previše moderne. U njoj se javila misao da je sve što je previše u trendu pravljeno za mršave ljude. Od stvari koje su izabrali za isprobavanje, mnoge su joj djelovale malo. Međutim, kako je probala, bila je iznenađena jer su joj mnoge stvari zapravo dobro stajale iako nisu bile u njenoj veličini.

Zbog takvog iskustva, Katja je shvatila da nema čega da se plaši. Uzmite odjeću koja vam se dopada i isprobajte je - nemate šta da izgubite.

Crna haljina

Crna haljina je jedna od osnovnih stavki u ormaru svake krupnije djevojke. Ova haljina može imati spektakularan dekolte koji ne mora da bude preterano dubok - haljina treba da bude suptilna, i da ne otkriva odmah sve. Lijep dekolte, odnosno linija grudi je super ukoliko nije predubok. Kada birate haljinu, treba da dođete u butik pripremljeni. Obucite donji veš koji podupire grudi i ispravlja stomak. Najbolje je da se odlučite za svilenu kombinaciju. Uz takav veš sve se lakše uklapa. Bilo bi dobro da ta haljina ima rukave koji će pokriti podlaktice, ali nemojte sebi dozvoliti da u potrazi za savršenstvom ostanete bez veoma lijepog komada odjeće.

Farmerice i bijela košulja

Farmerice koje naglašavaju vašu zadnjicu nikada neće izaći iz mode. Ovaj model će vam uvijek pomoći da se izborite sa pitanjem "Šta da obučem?".

Ukoliko farmerice i košulju iskombinujete sa štiklama i torbicom, izgledaćete veoma elegantno. Ako se odlučite za kombinaciju sa patikama i rancem, na lak način ćete doći do šarmantne i ležerne kombinacije. Naći odgovarajuće farmerice takođe nije nimalo naivan posao. Ako se desi da nađete model koji vam odgovara, najbolje je da ga odmah kupite i to u više nijansi.

Kožna jakna

Crna kožna jakna vam može poslužiti kao osnova. Klasična crna kožna jakna omogućiće vam bezbroj kombinacija. Kad god ne budete znali šta da obučete, bilo koji neutralni gornji dio i kožna jakna sa farmerkama će vam pomoći da brzo izađete iz kuće i zablistate.

Kaput

Ako želite da postignete siluetu koja vam se dopada, preporučuje se nošenje kaputa. On će na vašem tijelu sakriti sve nedostatke i pomoći će vam da brže napravite kombinaciju koju želite. Kaput savršeno kamuflira tijelo: ruke do laktova i noge do sredine butine će se činiti nevjerovatno tankim.

Trikotaža

Krupnijim ženama se takođe savjetuje da potraže trikotažu sa asimetričnim detaljima. Ona se može nositi na mnogo načina, a pritom će sakriti sve što treba da sakrije i istaći sve što treba da se istakne.

Suknja

Prilikom smišljanja kombinacija bitno je imati što više pojedinačnih komada odjeće. Suknje je u tom smislu sjajne za kombinovanje. Uvek ih možete iskombinovati sa bluzom, sakoom, majicom ili džemperom. Najbolje je birati uske suknje sa dubljim strukom.

Postoje milioni plus sajz djevojaka, i zbog toga bi trebalo obratiti više pažnje na garderobu koja se pravi za njih. Kilaža je čudna stvar - neki ljudi imaju široke kukove, a tanje ruke, dok neki imaju akcenat na stomaku i rukama, a noge su im mršavije. Ove stvari, koje se rezlikuju od osobe do osobe, predstavljaju najveću prepreku kada je u pitanju proizvodnja odjeće za krupne žene. Važno je da zapamtite da treba da budete smjele i isprobate čak i ono što vam se čini da je malo, jer nikada ne znate kakav ćete rezultat dobiti.

Bonus video: