Pripreme počinju: Tri modna trenda osvojiće vas ovog proljeća

Glavna karakteristika ovih trendova je upačatljivost

12702 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram/Pinterest
Ilustracija, Foto: Instagram/Pinterest

Tokom februara lagano počinjemo da odbrojavamo do prvih dana proljeća. Svima je već dosta zimskih modnih trendova i glomaznih jakni i kaputa. Sudeći prema prvim modnim prognozama, čeka nas jedno stilski zanimljivo proljeće.

Kako bi nam hladni zimski dani što prije prošli, u glavi već slažemo proljećne modne kombinacije. Tri modna trenda su se već nametnula kao vodeća, piše Novi list.

Modni setovi

Dok je nekad veliki modni “no-go” bilo oblačenje u komplete, danas su modne kombinacije od istog materijala, boje ili uzorka i te kako tražene.

Setovi su u vrhu popularnosti, bilo da su u pitanju pleteni komadi, oni od kože ili od teksasa.

Kaubojske čizme

Pojavile su se još prije nekoliko sezona i, iako je najavljivano da će njihova populatnost nestati - ništa od toga. Kaubojske čizme će vladati i tokom 2023. godine.

Nose se svi modeli, bilo da su u pitanju jednobojne ili višebojne, visoke ili niske čizme.

Mantili

Teško je zamisliti proljeće i jesen bez mantila. Ovaj bezvremenski komad sastavni je dio ormara svake modno osviještene žene, bez obzira da li više voli klasiku ili prati trendove.

Ovog proljeća glavni hit su modeli koji odskaču od klasike. Poigrajte se materijalom (posebno su IN kožni mantili), bojom, a u ponudi se nalaze i mantili koji plijene poglede neobičnim detaljima ili svojim krojem.

Bonus video: