Čim se skinu jakne i kaputi: Ovakav sako biće potpuni hit

Kratke varijante sakoa defintivno su ovog proljeća na radaru svih devojaka koje prate modu, a u nastavku pogledajte primjere koji vas mogu inspirisati

7048 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Ako je ijedan model brzinom svjetlosti našao put do srca zaljubljenica u modu to je bio 'oversized' sako. Međutim, kako stvari stoje, suverena vladavina prevelikih komada polako ide u istoriju, a na tron se vraćaju 'cropped' modeli, što potvrđuju i Instagram profili poznatih fashion devojaka.

Naime, ukoliko prelistate njihove stranice biće vam jasno da su u fokusu sve više kratki sakoi i blejzeri.

Razlog je što se kraćim krojevima dodatno naglašava gornji dio tijela, aiako mislite da je ovako nešto rezervisano samo za veoma vitke djevojke, griješite. Kratki blejzeri i sakoi i te kako mogu da sakriju eventualne "nesavršenosti" i da zapravo vizuelno oblikuju figuru i učine je vitkijom.

Kada je riječ o kombinovanju, ovdje važi samo jedno pravilo - manje je više, i to treba da vam bude vodilja prilikom kombinovanja ovog trendi komada.

Prednost mu je, jer je odličan izbor i za poslovne prilike i u ležernim, ali i ženstvenim kombinacijama, a u nastavku pogledajte kako sve možete da nosite popularni model sakoa, piše Elle.

1. Maxi suknja + kratki sako

Ukoliko volite odijela, ovako nešto sjajan je obrt, idealan za posao.

2. Sako do struka + pantalone visokog struka sa širokim nogavicama

Ovako nešto fantastično će naglasiti struk, a idealno je kako za posao, tako i za ležerne prilike kada želite da izgledate šik.

3. Kratki sako + bijela majica + farmerke ravnog kroja

Ponovo se vraćamo na početak, odnosno ono - manje je više. To ujedno i treba da vam bude u glavi kada želite da kratke sakoe inkorporirate u svoj stil. Farmerke sa ravnim nogavicama od svijetlog teksasa i bijela majica fantastično će izgledati u kombinaciji sa kratkim blejzerom u boji, a uz odgovarajuće modne dodatke - vaš izgled će biti za čistu desetku

4. Kratki sako + uske pantalone + patike

Ovako nešto idealno je kada želite da izgledate stilizovano u svakodnevnim prilikama.

5. Kratki sako + oversized košulja + šorts/pantalone

Kratki sakoi fantastično izgledaju uz oversized komade, nevezano da li je u pitanju majica ili košulja. Ako uz to dodate i vojničke čizme ili martinke nema sumnje da ćete privući sve poglede.

6. Kratki sako + kargo pantalone

Kargo pantalone fantastično izgledaju uz cropped varijante, i najobičniju bijelu majicu. A ako tome dodate i baletanke, dobijate sjajnu kombinaciju, kako za kancelariju, tako i za šetnju po gradu ili odlazak na ručak sa prijateljima.

7. Kratki sako + mini suknja + mokasine

Mini suknje definitivno su se vratile na velika vrata, a u kombinaciji sa omiljenim mokasinama i kratkim sakoom izgledaće fantastično, bilo da idete u izlazak, ili na kafu sa prijateljicama.

Bonus video: