Fenomenalne kombinacije u kojima je glavna zvijezda jakna za proljeće

Ako ovog proljeća želite da osvježite svoje proljećne kombinacije, pogledajte tri zgodne kombinacije u koje se kunu i modne influenserke.

5629 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Polako stiže vijeme tokom kojeg odlažemo zimske jakne i tražimo laganije komade zgodne za proljeće. Proljeće nudi razne varijacije i omogućava brojne stilske igre.

Kožna jakna i skinny-jeans

Kožna jakna je nezaobilazan proljećni komad. Nosi se kada je napolju još uvijek pomalo prohladno, ali i previše toplo za zimske jakne i kapute.

Kožna jakna je uvijek prisutna na modnoj sceni, ali ove sezone je posebno u trendu. To znači da se u ponudi vodećih high street brendova nude brojni modeli, piše Novi list.

Jedna od kul kombinacija za proljeće sadrži kožnu jaknu i skinny farmerice. Ispod jakne nosite tanki i prijatni džemper ili omiljenu majicu, kratke čizme ili patike.

Bukle jakna i široke farmerice

Ovog proljeća se na velika vrata vratila takozvana bouclé jakna. U pitanju je elegantna i klasična jakna koja plijeni poglede svojim materijalom i istakntim dugmadima.

Kako biste ublažili njen pomalo strogi izgled, kombinujete je uz popularne farmerice širokih nogavica. Od cipela birajte baletanke, popularne mokasine, a patike će biti fantastičan izbor za opušteniju modnu kombinaciju.

Teksas jakna i farmerice

Teško je zamisliti proljeće bez teksas jakne. Ove sezone su izrazito popularni setovi, zato je kombinacija 'teksas uz teksas' pravi hit.

Omiljenu teksas jaknu nosite uz najdraže farmerice. Odlično izgledaju komadi iste nijanse/boje teksasa, ali ako želite da se poigrate s kontrastima, birajte tamnije farmerice i jaknu u svjetlijoj nijansi.

Bonus video: