Prognoze sa interneta: Ovi modni trendovi će vladati na proljeće

Čeka nas raznolik i zanimljiv modni period

5345 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterset
Ilustracija, Foto: Pinterset

TikTok je postao vodeća platforma za razne trendove, stoga ne iznenađuje da korisnici ove društvene mreže izuzetno dobro prognoziraju i one modne.

Zcanični hashtagovi su najbolji pokazatelj šta se, kada je riječ o trendovima, može očekivati. Preko 88 miliona korištenja ima #2023fashiontrends, a #2023fashionprediction preko 30 miliona.

Upravo uz ove hashtagove se vežu pojedini modni trendovi koji su već zavladali virtuelnim svijetom, a na proljeće ćemo ove komade vidjeti i na ulicama, piše Novi list.

Maksi suknje

Nije samo TikTok rekao da su maksi haljine jedan od vodećih modnih trendova. Glavne modne kuće, poput Balenciage i MM6 Masion Margiella, su u svojim kolekcijama predstavile duge suknje.

Dominiraju one od teksasa, a posebno je popularna takozvana kombinacija “teksas uz teksas”, odnosno nošenje teksasa od glave do pete.

Metalik

Na ulice se vraća metalik! U pitanju su zapravo sjajni komadi u metalik bojama. Pantalone, jakne, cipele i torbe – na proljeće ćemo metalik viđati svuda.

Posebno su popularne jarke boje koje plijene poglede. Ako se odlučite za ovaj trend, neka upravo metalik komad igra glavnu riječ u vašem prolječnom stajlingu.

Skinny jeans

Skinny jeans je nekako uvijek prisutan u ponudama high street brendova, ali to ujedno ne znači da je baš te sezone popularan.

Ovog proljeća se ponovno nose uske pantalone. Ali, one dolaze u nešto modernijoj varijanti. U pitanju je mješavina skinny i straight-legs farmerica. To znači da su farmerice uže u gornjem dijelu, baš poput skinny jeansa, ali padaju u ravnom kroju.

Poslovni prsluci

Takozvani poslovni prsluci bili su nekad popularni i nosili su se uz uske majice. Danas su se prsluci vratili, ali kul modne cure ga nose kao zaseban komad.

To posebno efektno izgleda uz pantalone visokog struka jer kraći prsluk pruža dozu seksepila.

Trake za kosu

One su praktične i često su prva pomoć u slučaju “bad hair” dana. Ovog proljeća postaju glavni modni dodatak koji se kombinuje i nosi uz razne modne stilove.

Kaubojske čizme

Poznate i kao kaubojke, ove čizme su već nekoliko sezona u ponudi vodećih high street brendova i ne planiraju da se povuku ni na proljeće. Ove čizme su prigrlile vodeće modne influenserke.

Bonus video: