Hit uzorak: Nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Neke privlači, a neke odbija. Jedno je sigurno – stilisti ga obožavaju, ali samo u određenim kombinacijama

3252 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Animal print je bezvremeni klasik. On se stalno vraća u fokus, koriste ga dizajneri različitih brendova, od Manga do Gučija. U izvjesnom smislu, ovo je odlično, jer se ovakva odjeća može naći po različitim cijenama. Ali, sa druge strane, postavlja se pitanje: kako prepoznati pravi komad sa životinjskim uzorkom? Kako možete da uklopite leopardovu, zebrinu ili zmijsku kožu u svoju kombinaciju, a da to izgleda trendi, stilizovano i sofisticirano prije nego neskladno ili vulgarno?

Već nekoliko sezona za redom, kada je animal print u pitanju, ne posustaje popularnost leopardovog dezena. Drugi dezen po popularnosti je žirafa, koja je uletjela punom snagom na piste za proleće-ljeto 2023, prenosi lepotaizdravlje.rs.

Ovog proljeća, najbolja opcija za stilizovanje animal printa jeste kupovina cipela i modnih dodataka sa ovakvim dezenom.

Nekoliko predloga za kombinacije sa animal printom za proljeće 2023:

  • Mala crna haljina i leopard sandale ili sandale sa perjem
  • Ravne pantalone sa zebrinim motivom ili torba sa dezenom kravlje kože
  • Naočare od kornjačevine ili u dezenu leoparda
  • Torbe i cipele sa obrubom od zmijske kože

Kako prilagoditi animal print godinama, prilici i tipu građe

Starosna ograničenja u oblačenju nikada ne treba postavljati. Ako vam se dopada i ako vam stoji - nosite. Samo vodite računa o tome da su dezeni, naročito kontrastni, skloni da dodaju godine i ističu crte lica. Zato, ako ne volite bore ili gubitak volumena na licu, nosite životinjske dezene u dodacima ili na donjem dijelu odeće.

Što se tiče animal printa i građe tijela, ograničenja se mogu odnositi samo na dezene tigra i zebre - horizontalne pruge vizuelno proširuju i to treba imati na umu.

Kada je prilagođavanje određenoj društvenoj prilici u pitanju, treba biti oprezan sa leopard printom. On nije idealno rješenje za svečane događaje i kancelariju, čak i kada ga dreskod dozvoljava. Ipak, ukoliko ga koristite umjereno, gotovo je nemoguće napraviti stilsku grešku.

Bonus video: