Moda u malom prstu: Četiri stvari koje Italijanke redovno nose

Čak i kada nose upečatljive odjevne predmete, Italijanke uvijek izgledaju dotjerano

13897 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Kada pomislimo na Evropljanke koje imaju istančan modni stil, uvijek ćemo se sjetiti Francuskinja i Italijanki. One kao da modu drže u malom prstu.

Modni stil im se ipak razlikuje. Dok Francuskinje idu za onom poznatom “manje je više”, Italijanke više vole da eksperimentišu. Ali, čak i kada nose upečatljive odjevne predmete, Italijanke uvijek izgledaju dotjerano, piše Novi list. Koji su to nezaobilazni komadi bez kojih ne mogu da zamislite svoj ormar?

Velike sunčane naočari

Da li zbog vremena ili jednostavno vole ovaj modni dodatak, ali Italijanke je teško zamisliti bez sunčanih naočara. Preferiraju one koje pričaju priču i sve su samo ne decentne. Mnoge preferiraju takozvani cat-eye stil, odnosno mačkasti izgled okvira.

odjeća
foto: Pinterest

Životinjski uzorak

Bilo da je u pitanju leopard, krokodilski ili zebra – Italijanke bez obzira na modne trendove vole da u svom ormaru imaju komade sa životinjskim uzorkom.

odjeća
foto: Pinterest

To može biti modni dodatak, ali ne boje se ni da nose kapute s animalnim uzorkom. Tajna leži u harmoniji ostatka modne kombinacije. Ako se odluče za nošenje komada sa životinjskim uzorkom, ostatak outfita mora biti umjeren.

Vesele ljetnje haljine u bojama

Ne kaže se bez razloga “la dolce vita” – Italijanke znaju da uživaju ne samo u životu nego i u modi. Čim krenu topliji dani, preferiraju vesele ljetne haljine u jarkim bojama, s upečatljivim uzorcima ili višebojne.

odjeća
foto: Pinterest

Visoke štikle

Naravno, Italijanke nose i udobne patike i ravne cipele, ali ipak ćete ih uvijek dotjerane vidjeti u visokim štiklama.

odjeća
foto: Pinterest

Visina pete varira, nose od onih niskih pa sve do vrtoglavo visokih štikli. Bitno je što u njima uvijek izgledaju elegantno.

Bonus video: