Nemojte sebi dodavati godine: Izbjegnite ovih sedam grešaka

Ponekad detalji koje smatramo nevažnima mogu učiniti da izgledate starije nego što zaista jeste. Tamne boje u odjeći ili tamna sjenka za oči u nekim slučajevima neće vam učiniti uslugu

17674 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Rijetko koja odrasla osoba žudi za tim da izgleda starije, pa se često brinemo o svom izgledu i pokušavamo se da izgledamo bolje i mlađe iz pomoć šminke, boje kose, odjeće i raznih tretmana. Uz sve to, ponekad nismo svjesni da nas sitnice mogu 'postarati', a 24 sata.hr donosi popis šest detalja koje treba da izbjegnete.

1. Uski ili tamni okviri

Ljudi koji svakodnevno nose naočari za vid treba da imaju na umu da preuski okviri ili jako tamni dodaju godine i zatvaraju lice, pogotovo onim osobama koje ne koriste šminku. Izaberite svijetle ili okvire u boji kao i veća stakla da vam otvore lice.

2. Tamna odjeća

Iako je crna elegantna i bezvremenska boja, neki odjevni predmeti mogu vam dodati godine, pa je bolje da izaberete neku živu boju poput roze ili tirkizne.

3. Veliki cvjetni print

Veliko cvijeće na haljini može vam dodati godine, pa izaberite print s manjim cvijetovima.

4. Tamna sjenka za oči

Tamne sjenke i debeli crni tuš mogu vam vizuelno smanjiti oči i 'zatvoriti' lice, pa je bolje da odabereta blaže nijanse s kojima će vaše lice izgledati svježe i odmorno.

odjeća
foto: Pinterest

5. Previše pudera

Prevelika količina pudera, pogotovo ako je kameni ili u prahu može vam isušiti kožu i stvoriti nove bore, a svakako naglašava postojeće. Hidratizujte kožu i koristite tečni puder koji će izgledati puno bolje na licu.

6. Suve i ispucale ruke i usne

Suva koža, a posebno usne i ruke mogu izgledati jako naborano i neprivlačno ako se ne hidratizuju, pa obratite pažnju na njegu kože kako bi izgledali mlađe.

Bonus video: