Dok vi spavate: Ovih pet stvari činiće čuda za vašu kožu

Koža lica treba i zaslužuje da se odmori i oporavi dok i vi to radite

11566 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nije tajna da je san veoma važan za naš izgled i sveukupno zdravlje. Osam sati sna noću može zaista učiniti čuda. Međutim, kada je njega kože u pitanju, važno je znati kako maksimalno da iskoristimo vrijeme dok spavamo.

Tokom dana, naša koža je izložena zagađenju, hladnom i toplom vazduhu, a veliki dio stresa izražava se kroz mišiće lica. Ukratko, koža lica treba i zaslužuje da se odmori i oporavi dok i vi to radite. Pored toga, koža može mnogo bolje da apsorbuje hranljive materije i proizvode noću, tako da je posebno važan način na koji je pripremate za san, piše Grazia.

Uklanjanje šminke

Ovaj korak može izgledati kao očigledan, ali iznenadili biste se koliko šminke zapravo ostaje na vašoj koži čak i nakon što mislite da ste je skinuli. Preostala šminka može da izazove mrlje i može spriječiti da vaši proizvodi za njegu kože zaista dopru do vaše kože i urade svoj posao. Da biste bili sigurni da ćete otići u krevet potpuno bez šminke, preporučujemo vam da izbjegavate prethodno navlažene maramice i umjesto toga uklonite šminku micelarnom vodom i vatom.

Umivanje lica

Bez obzira na sve, ovo bi uvek trebalo da bude glavna stvar u vašoj noćnoj rutini njege kože. Čišćenje lica uklanja sve slojeve prljavštine, ulja i bilo čega drugog na šta ste naišli tokom dana, a što bi moglo da vam zatvori pore. Da biste izbjegli bilo kakvu iritaciju od jakih proizvoda, poštujte preporuku da koristite nježno sredstvo za čišćenje, osim ako vam dermatolog nije drugačije propisao.

Krema za predio ispod očiju

Zaštita osetljive, tanke kože oko očiju je suštinski korak da vaše područje oko očiju izgleda zdravo i mladalački. Nanesite noćnu kremu za područje oko očiju I pustite da se upija tokom noći.

Svilena jastučnica

Svilene jastučnice sprječavaju iritaciju kože, koja se često dešava ako koristite obične pamučne jastučnica i čaršave. Pored toga, svila odbija vlagu što može pomoći da vaši proizvodi ostanu na licu tokom cijele noći, umjesto da završe na vašem jastuku. Međutim, ako niste raspoloženi da trošite novac na svilene jastučnice, često mijenjajte jastučnice kako biste izbjegli nakupljanje bakterija i prljavštine.

Voda prije spavanja

Održavanje hidratacije ima ogroman uticaj na zdravlje vaše kože, a osim redovnog kozumoranja tokom cijelog dana, obična čaša vode prije spavanja može napraviti veliku razliku. Naše tijelo, a posebno naša koža, gube vlagu dok spavamo, tako da ova dodatna hidratacija prije odlaska u krevet može pomocći u borbi protiv dehidracije i njenih neželjenih efekata.

Bonus video: