Inspiracija: Kako u moru haljina odabrati onu pravu

Mnogo je opcija, kao i vremenskih prilika, koje ne pomažu pri odlučivanju koja haljina odgovara kojoj prilici

5294 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Proljeće je sezona kada konačno možemo da nosimo haljine za kojima smo čeznuli tokom zime. Cvjetne haljine, modeli smjelih boja, maksi i midi, haljine bez i dugih rukava, od raznih tkanina, tekstura i u najrazličitijim bojama...

Mnogo je opcija, kao i vremenskih prilika, koje ne pomažu pri odlučivanju koja haljina odgovara kojoj prilici, niti sa kojim kaputom i cipelama možete da ju iskombinujete tako da vam bude udobno, da vam ne bude hladno, ali i da izgledate moderno.

Na svu sreću, izvora modne inspiracije ima na pretek, a na sajtu Ženskog magazina izdvojeno je nekoliko kombinacija koje vam mogu pomoći da u nepreglednom moru haljina pronađete tačno ono što vas najviše privlači.

Haljina u kombinaciji sa blejzerom

Jedan od najsigurnijih i najelegantnijih načina da nosite svoju haljinu, bilo da je u pitanju noćni izlazak ili jutro, je sa blejzerom. Bilo da je vaša haljina maksi, midi ili mini, predimenzionirani blejzer će je istaći dodajući eleganciju. Kombinujte ju sa ravnim papučama ili mokasinama za dnevne izlaske, dok za večernje izlaske možete odabrati cipele sa visokom potpeticom.

Nosite haljinu sa perjanom jaknom

Ova kombinacija će biti zgodnija za vaš večernji izgled kada je temperatura niža nego tokom dana. Opredijelite se za cipele sa potpeticom da biste uravnotežili ležerni i atletski ton pufer jakne. A ako odlučite da nosite mini haljinu, par čizama sa visokom potpeticom savršeno će upotpuniti vaš stil.

Maksi haljina dugih rukava

Odlučite se za maksi haljinu dugih rukava, idealno od fine trikotaže tako da vam ne treba kaput, ako vremenske prilike dozvoljavaju. Kombinujte ju sa patikama i torbom za ležeran šik efekat.

Nosite ju uz košulju

Nosite vašu haljinu kratkih rukava sa košuljom ispod, Iskombinujte ju sa patikama ili čizmama sa visokom potpeticom u zavisnosti od stila koji želite da postignete, i, naravno, u zavisnosti od prilike.

Nosite haljinu uz mantil

Kombinujte jedan od najklasičnijih komada proljećne garderobe, a to je mantil, sa midi ili maksi haljinom. Bež mantil će se savršeno slagati sa haljinom slične nijanse ili sa teksas haljinom, koja je jedan od najvećih trendova sezone.