Svi vole duge noge: Ovi trikovi će pomoći da tako izgledaju

Trikovi stilista koji vam mogu pomoći da izdužite figuru

7774 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Duge noge žele svi. One čine da izgledate više i mijenjaju kako dužinu, tako i čitav oblik vaše figure. Iako majka priroda ne dijeli svoje poklone ravnopravno, uprkos tome, postoji nekoliko trikova koji mogu učiniti da vaše noge izgledaju zanosno.

Štikle i platforme u nijansama kože

Iako ovaj udoban i stabilan model savršeno ide uz usku suknju, kaišići ipak vizuelno skraćuju noge, pa će izgledati kraće nego što to zaista jesu. Zato se držite štikli u nijansama kože i platformi koje će naglasiti vaše gležnjeve, a time i dužinu nogu.

Pantalone u boji cipela

Sve dame znaju da pantalone i cipele u istoj boji vizuelno izdužuju noge jer se prividno stapaju, pa granica između odjeće i obuće nije toliko vidljiva. Ova iluzija važi i za čarape ako nosite haljinu. Ako je ikako moguće, pronađite identičnu nijansu cipela i donjeg dijela garderobe.

Mini-suknje i šorts sa visokim strukom

Kratke stvari najbolji su prijatelji vizuelnog "izdužavanja" nogu. Zato češće nosite mini suknje i šortseve, samo pazite da to ne djeluje neukusno i izbegavajte pripijene modele. Stilisti posebno preporučuju odjeću sa visokim strukom jer izdužuje čitavu figuru.

Obuća na špic

Obuća sa špicastim vrhom vizuelno produžava stopala, ali i cijelu nogu, zato obavezno nabavite kvalitetan par ovakvih cipela.

Bonus video: