Kad, ako ne u proljeće: Ovakve haljine potpuni su hit

Postoji nekoliko ključnih tačaka koje treba zapamtiti kada tražite svoju savršenu cvjetnu haljinu

7844 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram/promo
Ilustracija, Foto: Instagram/promo

Od 1920-ih, kada su žene počele da prihvataju bezbrižnu prirodu mode, cvjetne haljine postale su vrlo zastupljene u ormarima brojnih dama. Industrijska revolucija pomogla je dostupnosti cvjetnih tkanina.

haljine
foto: Instagram/promo

Ta popularnost i dan danas je aktuelna i budi se svakog proljeća. Podsjećamo, noć Oscara 2023. bila je godina haljina s cvjetnim motivom na crvenom tepihu: Halle Berry, Nicole Kidman i druge zvijezde zablistale su u odvažnim kreacijama s cvjetnim motivima, piše Bonjour.ba.

Cvjetni motivi i uzorci nisu nužno revolucionarni koncept, ali ove sezone je modni svijet izgleda nadahnut impresionističkom erom. Većina dizajnerskih kolekcija počinje s umjetničkim djelom kao referencom. Zato ne čudi da su omiljeni cvjetni printovi za proljeće i ljeto ponekad inspirisani remek-djelima Claudea Moneta ili pejzažima Pierre-Augustea Renoira.

haljine
foto: Instagram/promo

Kada se primijene na romantičnu, ali modernu dnevnu siluetu, impresionističke cvjetne haljine nepogrešiva su opcija pri stvaranju savršene garderobe.

haljine
foto: Instagram/promo

Postoji nekoliko ključnih tačaka koje treba zapamtiti kada tražite svoju savršenu cvjetnu haljinu. Ovaj trend se, naravno, odnosi na paletu boja inspirisanu samim pokretom.

haljine
foto: Instagram/promo

Pametne kombinacije, kratke i midi haljine u prodornom cvjetnom stilu biće neki od ključnih komada u vašoj garderobi tokom cijele sezone..

haljine
foto: Instagram/promo

Da, cvijeće je predvidljivo za proljeće, ali za ovo proljeće dogodio se zgodan twist – 3D cvjetne aplikacije. To smo imali prilike da vidimo u street style kombinacijama tokom Nedjelje mode u Londonu kao i na modnim pistama.

Kratke ili midi, s volanima ili satenske - izbor je na vama.

Bonus video: